Rohamosztagosok szállták meg a Bitmain pekingi székhelyét

Még mindig nem értek véget a Bitmain hardvergyártó körüli botrányok. Ezúttal a kiebrudalt társalapító Micree Zhan és felfogadott pribékjei rohamozták meg a vállalat pekingi irodáját.

A hírt Dovey Wan jelentette a Twitteren egy videóval alátámasztva. Állítása szerint Micree Zhan társalapító és korábbi technológiai vezető tucatnyi biztonsági személyt felfogadva tört be a Bitmain pekingi irodájába.

“A mai napon Micree egy magánőrökből álló csapat élén betört (sic) a Bitmain pekingi irodájába… Nyers erőt alkalmazva próbálták visszavenni a hatalmat (Jihan ezt megelőző puccsa és felháborító viselkedéssorozata után),” írta Dovey Wan twítjében.

A BlockBeats beszámolója szerint Zhan kiküldött egy levelet a részvényeseknek és az alkalmazottaknak kijelentve, hogy átvette az irányítást a vállalat pekingi irodája fölött arra ösztönözve a dolgozókat, hogy térjenek vissza munkahelyükre. Egyúttal bocsánatot kért tőlük és hozzátette, azon lesz, hogy a Bitmain egy sikeres IPO (részvénykibocsátást) hajtson végre legalább 50 milliárd dolláros piaci értéket elérve a következő 5 évben.

A Bitmain ugyanakkor azt állítja, hogy Zhan már nem rendelkezik képviseleti joggal a pekingi iroda és a kínai leányvállalat fölött. Ezt egyszer már megtámadta Micree, amikor egy kisebb félgyőzelmet ért el azzal, hogy a pekingi bíróság nem nevezett ki új személyt jogi képviselőnek a leány élére. A kínai törvények értelmében egy cég jogi képviselője széleskörű felhatalmazással rendelkezik és aláírására van szükség pénzügyi és tőkepiaci műveletek végrehajtásához. A címet gyakran az ügyvezető igazgató tölti be.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.