Félgyőzelmet aratott a Bitmain kiebrudalt társalapítója

Micree Ketuan Zhan (képen), a Bitmain hardvergyártó botrányos körülmények között leváltott elnöke jogi félgyőzelmet aratott korábbi alkalmazottja fölött.

Zhan az után tett jogi lépéseket, hogy Jihan Wu, jelenlegi ügyvezető megfosztotta korábbi címétől egy palotaforradalom keretében. A friss fejlemény, hogy a pekingi Haidian kerületi igazságügyi hivatal jóváhagyta Zhan kérelmét, hogy blokkolja Luyao Liu jelenlegi pénzügyi vezetőjének kinevezését a Bitmain pekingi fiókjának jogi képviselőjévé. Pillanatnyilag Jihan Wu CEO tölti be a státuszt és a hivatalos hírek szerint a Bitmain ‘hatékonyságnövekedés’ érdekében kívánta Liu-nak passzolni a pozíciót.

A hivatal január 2-án már jóváhagyta a váltást, ám Zhan fellebbezett a döntés ellen és arra kérte azt, hogy őt regisztrálja jogi képviselőként, amit a palotaforradalom előtt amúgy is őt illetett.

Ezt a hivatal nem lépte meg, de Zhan legalább annyit elért, hogy Wu maradjon a jogi képviselő. A jogi képviselői pozíció inkább szimbolikus titulus Kínában, a képviseleti és döntéshozatali hatalom a CEO kezében összpontosul.

“Mélyen sajnáljuk és úgy véljük, a hivatal megsértette a vállalati jogot és a vállalatunk autonómiáját az adminisztratív intézkedésekkel,” írta a Bitmain egy közleményben a CoinDesk értesülései szerint. A hongkongi Bitmain Technologies Limited, aminek a CEO-ja Jihan Wu, jogában áll megváltoztatni a pekingi leányvállalat jogi képviselőjét.

“Bepereljük a hivatalt a vállalatunk, részvényeseink és munkatársaink védelme érdekében,” áll ugyanebben a közleményben.

Kapcsolódó cikkek a témához:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük