Románia se tétlenkedik: államilag támogatott blokklánc eseményt szerveznek

Úgy látszik Románia se vesztegeti az idejét hiszen június 20 – 21-én Bukarest egy államilag támogatott nagyszabású technológia konferenciának lesz a központja. A Romania Blockchain Summit a délkelet-európai régió egyik legnagyobb innovatív technológiai konferenciájának ígérkezik, ahol a közszféra, a politikai elit, fejlesztők, kutatók, globális vállalatok és innovátorok is képviseltetik magukat.

A rendezvény főszponzora a Román Kommunikációs és Társadalmi Információs Minisztérium és mint ilyen kiemelt eseményként kezeli. A rendezvényen a blokklánc iparág képviselői mellett az Európai Blokklánc Obszervatórium és Fórum részvételével szervezik.

A csúcstalálkozó célja a megküldött sajtóközlemény szerint:

  • Megvitassák a legfontosabb kérdéseket a blokklánc technológia használatával kapcsolatban;
  • Összehozzák a blokklánc technológián alapuló kínálatot és keresletet;
  • Olyan felületet biztosítsanak a hálózatépítéshez és az üzleti kapcsolatokhoz, amely új partnerségi megállapodásokhoz vezethetnek, illetve új, sikeres projekteket hozhatnak létre a blokklánc szektorban;
  • Közszféra, a döntéshozók és a magánszektor közötti párbeszéd fejlesztése;
  • Támogassa az információ- és tapasztalatcserét a magasan képzett befektetők és vállalkozók között a blokklánc területén.

A rendezvény jó pár vezető szakembert, blokklánc vállalkozót, döntéshozókat és blokklánc rajongókat vendégül lát, aminek a helyszíne a Román Parlamenti Palota lesz Bukarestben június 21-22-én.

“Most jött el az ideje annak, hogy indítsunk egy átfogó vitát a jövőre nézve, a blokklánc technológia kapacitását illetően. Alakítsuk át életünket, vállalkozásainkat több iparágban és azokat hozzuk közelebb egymáshoz. Ösztönöznünk és támogatnunk kell azokat az innovatív technológiákat, amelyekhez bizalommal csatlakozhatunk, törekednünk kell arra, hogy biztosítsuk a digitális eszközök egyenrangú használatát, valamint találjunk új alkalmazásokat és felhasználási módokat, amelyek javíthatják mindennapi életünket és növelhetik vállalkozásaink versenyképességét,” jelentette ki, a román kormány kommunikációs és társadalmi információs minisztere, Alexandru Petrescu.

“Az emberi társadalomban bekövetkezett nagy változások küszöbén állunk. A blokklánc nem csak egy technológia, hanem egy új módja az emberek összekapcsolásának, és egy radikálisan új és innovatív gazdaság és társadalom kialakításának. Románia, pedig a humánerőforrások, a hagyományok és az infrastruktúra egyedi előnyei miatt nem nézheti ezt tétlenül. Merész álláspontot kell felvennünk úttörőként és innovátorként, mint regionális vezetők a növekvő blokklánc iparban. Ahhoz, hogy biztosítsuk a fejlődést, össze kell fognunk és együtt kell meghatároznunk azokat az előnyöket, amelyeket a blokklánc technológia olyan sok helyi iparágnak hoz nap, mint nap. A Román Blokklánc Egyesület feladata a lakosság oktatása, a helyi blokklánc közösségek fejlesztése, valamint a döntéshozókkal folytatott párbeszéd előmozdítása,” jelentette ki Armand Domuța, a Román Blokklánc Egyesület elnöke.

A közlemény szerint Bukarest innovatív startup környezet helyszíne ahol a kriptoközösség is kivájta a neki illő helyet. A konferenciától a szervezők azt remélik, hogy segítségével a nemzetközi térképre is feltehetik a román kriptós startupokat, amire egy pénznyeremény díjazású pitch keretében kerülhet sor, vagy legalább segítségével adhatják meg a szervezők a kezdőlökést.

Romania Blockchain Summiton a plenáris ülések mellett több párhuzamos előadás is megtekinthető lesz, amelyekre a jegytulajdonosok, az online regisztráció során jelentkezhetnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük