Blockchain jutalomprogram applikációt indít szurkolóknak a Sacramento Kings

A Sacramento Kings NBA kosárlabda csapat egy blokklánc alapú jutalomprogramot indít a játékalkalmazásán belül.

A cél érdekében a csapat egy new jerseyi jegyvásárlási platformmal állt össze, hogy a Call the Shot nevű játékába jutalomprogramot építsen. A közlemény szerint az alkalmazás a 2019 – 2020-as szezonban lesz elérhető.

A Blockparty nevű blokkláncfejlesztő nyomon fogja követni a Kings szurkolók aktivitását mialatt a Call the Shot játékon keresztül fogadnak amiért tokenjutalomban részesülnek.

A tokeneket egyedi eseményekre, jegyekre és díjakra lehet beváltani, de monetáris értékkel nem fog rendelkezni. A Kings hozzátette, a tokeneket nem lehet átruházni másra és nem lehet transzferálni.

Vivek Ranadivé, a Sacramento Kings CEO-ja kihangsúlyozta, a csapat csak most kezdett ismerkedni a blokklánc technológiával, de már most nagy potenciált látnak benne. Szerinte új alapokra helyezi a vállalati irányítást és a pénzügyi utalásokat.

A Sacramento Kings már 2014 óta elfogad bitcoint

A csapat nem új szereplő a kriptovaluta elfogadásban. Az elsők között volt sportklubok között, ami elfogad bitcoint a szuvenírboltjában miután partnerségre lépett 2014-ben a BitPay szuvenírbolttal. 2018-ban pedig összeállt a MiningStore bányászhardver gyártóval, hogy ethert (ETH) bányásszon.

(Forrás: NBA.com)