Salvador újabb adag bitcoint vásárolt a medvepiacon

Bár általában a Hálaadás utáni pénteket hívják Fekete Pénteknek az Egyesült Államokban, úgy tűnik, hogy a kriptopiac számára a valódi fekete péntek a tegnapi napon volt. Komoly zuhanást produkált ugyanis a teljes kriptopiac, a bitcoin például alig több, mint egy nap alatt 10% feletti értékvesztést produkált. De zuhant az ethereum, a dogecoin vagy éppen az xrp is. A piacon kialakult helyzetre sokan lehetőségként tekintenek, hiszen például Salvadorban ismét bővítették a bitcoin befektetéseket.

Úgy tűnik, Salvador tudja miből finanszírozni a projekteket

Maga az elnök, Nayib Bukele jelentette be, hogy 150 újabb BTC-t tett hozzá az ország portfoliójához, miközben a bitcoin a november első hetében látott csúcs óta legnagyobb mélypontját éli. A cikk írásának pillanatában már 46900 dollár körül kereskednek egy coinnal. Bukele kormánya 48670 dolláros árfolyamon vásárolta meg a coinokat, pedig ha vártak volna még egy kicsit, láthatták volna, hogy akár 42 ezer dollárért is megvehették volna a BTC-ket. Bukele tweetelt is egy dühöset, amely szerint mindössze hét percen múlott, hogy nem spórolt még 6000 dollárt minden coinon.

Twitter

Jelenleg Salvador BTC befektetési összege 1270 BTC, ami 60 millió dollár feletti összeg. Az ezt megelőző vásárlás még október 28-án történt, akkor is egy medve-típusú piacon vásárolt az ország 520 bitcoint. A maga módján érdekes figyelni az eseményeket, hiszen a bitcoin kereskedéssel ügyködő salvadori kormány a nyereségből állami projekteket finanszíroz. Építenek állatkórház mellett például iskolát is a nyereségből. És most úgy tűnik, hogy egy teljesen új várost is felhúznak majd Bitcoin City néven. Ezt a projektet 1 milliárd dollár értékű bitcoin kötvényből finanszírozná az állam, amely a világ egyik legjobb hozamú, fix kamatozású kötvénye lehet majd.