Eltűntetett milliárdok ide vagy oda, új vállalkozást alapít Sam Bankman-Fried

A kriptoközösség első számú közellenségét, Sam Bankman-Friedet (SBF) úgy tűnik, nem zavarják az eltűntetett milliárdok és a lehetséges börtönbüntetés. Sőt, azt tervezi, hogy új vállalkozásba kezd.

Az FTX korábbi vezérigazgatója, Sam Bankman-Fried a közelmúltban többször is megjelent a médiában, hogy ártatlanságát bizonygassa. A BBC most azt állította, hogy SBF egy bahamai luxuslakásból próbál új üzletet indítani.

“Bármit megadnék azért, hogy ezt megtehessem. És meg is fogom próbálni, ha sikerül” – mondta a hétvégén a csatornának.

A 30 éves férfi ellen több szövetségi vizsgálat is folyik az FTX és az Alameda ellen az ügyfelek betéteinek helytelen kezelése miatt. Ráadásul az Alameda befektetési portfóliója sok kérdést vetett fel azzal kapcsolatban, hogy hová és miért is ment pontosan a pénz.

Börtönbe kerülhet Bankman-Fried

Amikor a lehetséges börtönbüntetésről kérdezték, SBF elismerte, hogy “éjszakánként gondolkodik” ezen, bár általában véve nyugodtnak tűnt. Sokan úgy vélik, hogy a politikusokkal ápolt jó viszonya megmenti majd őt a cellától.

A férfi egyébként már hetek óta a médiában parádézik, és mindent megtesz azért, hogy bocsánatért esedezzen a világ egyik legnagyobb kriptotőzsdéjének összeomlásáért.

Kijelentette:

“Azon fogok gondolkodni, hogyan segíthetnék a világnak, és ha a felhasználók nem sokat kaptak vissza, akkor azon fogok elmélkedni, mit tehetek értük. És úgy gondolom, vagy legalábbis kötelességem az FTX-felhasználókkal szemben, hogy a lehető legtöbbet tegyem meg értük.”

A BBC megszólaltatott egy volt FTX-alkalmazottat is, aki azzal vádolta az SBF-et, hogy hazudott az Alameda pénzfelhasználásáról. Bankman-Fried tagadta a vádakat, de vezérigazgatóként elismerte, hogy helytelenül bánt a pénzekkel.

A csalás elkövetését azonban továbbra is tagadta. “Nem követtem el tudatosan csalást, nem hiszem, hogy csalást követtem volna el, nem akartam, hogy bármi is történjen” – mondta.

Tanúskodni fog a héten?

SBF-et a héten két szenátusi meghallgatásra is tanúnak hívták be. Az amerikai törvényhozók szerint azonban a távolmaradása valószínűleg idézést von maga után.

December 9-én SBF azt nyilatkozta, hogy hajlandó tanúskodni, de nem sok szakmai vagy személyes adathoz fér hozzá. Eközben piaci manipulációs vizsgálat is indulhat a férfi ellen. Múlt héten a szövetségi ügyészek a tőzsdéjét összefüggésbe hozták a Terra ökoszisztéma májusi összeomlásával.

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek