A Samsung bevásárolta magát a Ledger startupba

A Samsung dél-koreai tech óriás 2,9 millió dollárral szállt be a Ledger kriptopénz hidegtárcával foglalkozó startupba.

A befektetéssel a startup értéke közel 290 millió dollárra emelkedett, a francia üzleti magazin a Capital szerdai riportja szerint. A Ledger szóvivője megerősítette a hírt, hogy a Samsung támogatja a cégüket, de tovább részleteket nem kívánt megerősíteni. A Samsung képviselőjétől egyelőre nem érkezett válasz a hírrel kapcsolatban.

A hír egybeesik a Pascal Gauthier CEO-vá való kinevezésével. Korábban is került már sor tőkebefektetésre a cégnél, 2017-ben 7 millió dollárral, míg 2018-ban 75 millió dollárral sikerült növelni a rendelkezésre álló keretet. Egyelőre még nem tisztázott, hogy a Samsung által nyújtott támogatás egy nagyobb csomag része-e.

A Ledger korábbi CEO-ja és társalapítója Éric Larchevêque megerősítette a befektetés tényét, de további kommentet nem kívánt hozzátenni. A Twitteren Larchevêque látszólag megerősítette a híreket ugyanis azt mondta, hogy:

Mindig is szükségünk lesz hardware tárcákra, de ahhoz, hogy a kripto forradalom mindenkit elérjen ebben az okostelefonoknak központi szerep fog jutni.

A Twitter bio-ja szerint Larchevêque mostantól a Ledger ügyvezető elnöki posztját tölti be.

Logikus párosítás

A Ledger jelenleg is több bankkal és céggel azon dolgozik, hogy többféle betétopciót tudjon biztosítani. A japán Nomura Bankkal együttműködő cég alapítását 2020-ra tervezik, miközben a hardware fejlesztő startup a hong kongi Legacy Trusttal is együttműködik, hogy ethereum alapú betéti szolgáltatásokat tudjon nyújtani.

A Samsung pedig rohamléptekben igyekszik a kripto és blokklánc piacra betörni. Nemrég jelentették be, hogy a következő zászlóshajójuk az okostelefon piacon, a Galaxy S10 tartalmazni fog kriptotárca funkciót. A cég azt is bejelentette, hogy a saját egyedi Ethereum alapú blokkláncán is dolgozni fog.

A Ledger megerősítette a Samsung tőke injekcióját:

Izgatottak vagyunk, hogy megerősíthetjük a Samsung befektetését a Ledger-be. Hiszünk abban, hogy a Samsung értéket fog hozzáadni és tovább fogja erősíteni pozíciónkat, mint a maga nemében a legjobb biztonsági megoldásokat biztosító vezető pozícióban működő cég.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük