A Samsung Galaxy mobiljai a Stellar blokkláncot is támogatják

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

A Samsung blokklánc alkalmazásába az ötödik kriptovaluta hálózat került integrálásra. A Bitcoin, a Tron, az Ethereum és a Klaytn hálózat mellé mostantól a Stellar is elérhető lesz. A hírt a Stellar Alapítvány, non-profit szervezet hozta nyilvánosságra még tegnap.

A Stellar ezzel az ötödik kriptovaluta lesz, mely bekerült a dél-koreai mobiltelefon gyártó vállalat Blockchain Keystore-jába. Az integráció azt jelenti, hogy a jövőben a Stellar felhasználók biztonságosan tárolhatják majd saját privát kulcsaikat a Samsung Galaxy okostelefonokon. A keystore-hoz egy beépített speciális tárca is tartozik. A Samsung Blockchain Keystore-ban tárolt privát kulccsal a felhasználók tranzakciókat írhatnak alá a Stellar barát dapps-on vagy a kriptotárcán. Ugyanakkor nemcsak ez lesz az újdonság a Samsung Galaxy széria mobiltelefonjain. A Stellar hálózaton munkálkodó fejlesztők olyan blokklánc alkalmazásokat és szolgáltatásokat hoznak majd létre, amelyek csak a Galaxy készülékekkel lesznek kompatibilisek.

A Stellar Alapítvány azt mondta, hogy már legalább négy Stellar-hoz köthető vállalkozás jelezte, hogy a Blockchain Keystore számára alkalmazásokat fog fejleszteni. Ezek a DTSOQ, a SatoshiPay, a Litemind és a Nodle. A Stellar Fejlesztési Alapítvány májusban 550 000 dollárt fektetett be a SatoshiPay-be. A SatoshiPay egy mikro-fizetési vállalkozás, amely a határokon átnyúló tranzakcióknak kötelezte el magát. A Samsung Blockchain Keystore-t csak és kizárólag a Galaxy modellek támogatják úgy, mint a Galaxy S20 sorozat, a katasztrofális Flip és Fold telefonok, az óriás Galaxy Note 10 készülékei és a Galaxy S10 széria.

A Stellar Samsung Blockchain Keystore-ban történő integrációja jelentős lépés a hálózatunk számára”, jelentette ki Denelle Dixon, a Stellar Development Foundation vezérigazgatója és ügyvezető igazgatója. „A Samsung egy olyan kulcskezelési megoldást kínál, amely felhasználóbarát, és elősegíti a blokklánc technológia széles körben történő alkalmazását”, tette hozzá.

banner

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.