A Nodle kinőtte a Stellar blokkláncát, több mint 90 millió okos eszközön fut

A Nodle Network, az IOTA (MIOTA) egyik versenytársa jelenleg azon dolgozik, hogy Stellar blokkláncáról (tokenje: XLM) áttérjen saját blokklánc hálózatára, ami az Arcadia névre hallgat és a teszthálózata már publikálásra kész.

Mit tud a Nodle?

A Nodle egy decentralizált hálózati szolgáltató, amelynek szegmense az IoT eszközök detektálása és összekapcsolása. Jelenleg több mint öt millió aktív csomópontot köt össze több mint 92 millió észlelt eszközzel.

Noha a Stellar eddig képes volt kezelni a Nodle napi 1.3 milliós tranzakcióját, addig a társaság úgy véli, hogy saját blokkláncot kell létrehoznia ahhoz, hogy néhány komolyabb funkciót integrálhasson.

A Nodle blokklánc mérnöke, Eliott Teissonniere úgy véli, hogy az interoperabilitás az Arcadia blokklánc jövőbeni sikerének kulcsa. A ‘Parity Subsrate’ keretrendszerre épül, és moduláris kialakítást alkalmaz annak reményében, hogy a Polkadot ‘parachain’-jévé váljon. A ‘parachain’-ek speciális blokkláncok, amelyek a Polkadot hálózatot alkotják.

Nodle Cash

A Nodle Network résztvevői Nodle Cash-t bányásznak/keresnek, ha rendelkezésre bocsátják az internetkapcsolattal rendelkező eszközeiket a hálózat számára (ez egy alkalmazás letöltését igényli). A token nem listázza egyetlen tőzsde sem ezért még nem rendelhető hozzá monetáris érték, nincs árfelfedezés. Teissonniere elmondása szerint ezt a közeljövőben orvosolni fogják:

“… alapvetően néhány héten belül képesek lesznek használni interakcióra. Azon dolgozunk, hogy a felhasználók [ a Nodle Cash-t] használni tudják. Például indítani fogunk egy ügyfélinterfészt, aminek segítségével webhook-ot telepíthetnek a saját eszközeik összekapcsolásához.”

Micha Benoliel, a Nodle társalapítója és vezérigazgatója elmondta, hogy “elegendő keresletet akarnak felépíteni és az ökoszisztémát kellően éretté akarják tenni mielőtt listáznák”.

Azt is megjegyezte, hogy a vállalat képes volt elérni, hogy “havonta közel 20 millió okostelefonon” van jelen azáltal, hogy az alkalmazásfejlesztőket Nodle Cash-sel jutalmazza.

Nodle kontra IOTA

Benoliel úgy véli, hogy a Nodle “nagyszerű alternatívája” az IOTA-nak, és cégének erősségei a konkrét felhasználási esetek és az interoperabilitás. Noha Teissonniere vonakodik közzétenni a blokklánc indításának pontos dátumát, azt tudjuk, hogy körülbelül hat hónapon belül várható a beindítása.

Az IOTA blokklánca köztudottan az IoT ökoszisztémát szolgálja ki és a Nodle saját hálózatra migrálásával egy új versenytársat kaphat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.