Samsung Tron partnerség: Könnyebb lesz Samsungokra TRON dappokat fejleszteni

A Tron alapító Justin Sun lesz a Samsung Developer Conference konferencia egyik fő attrakciója csütörtökön a kriptósok számára. Sun ott fogja hivatalosan is bejelenteni a partnerséget a mobilgyártó és a kínai eredetű blockchain platform között.

Tron blokklánca felkerül a Samsung Blockchain Keystore privátkulcs-kezelő platform szoftverfejlesztői csomagjába (SDK). A SDK segítségével a fejlesztők a Tron hálózatra építhetnek dappokat amihez direkt hozzáféréssel rendelkeznek a Samsung Blockchain Keystore-t támogató Samsung mobilok. E mellett a Samsung mobilok automatikusan TRX és TRC tokenszabvány tárcákként fognak funkcionálni.

Ez még nem jelenti azt, hogy a Samsung dapp áruházát elözönlenék a TRON dappok, különösen úgy, hogy nem akármelyik kerülhet fel oda. Sun mindenesetre, hozzá illően, úgy jelentette be Twitteren, hogy hamarosan egy “megavállalattal” kötnek egyezséget és ez “széles körben elterjeszti a Tron dappokat és tokeneket az ügyfelek milliárdjai között.”

Az állítás kicsit realitástól elrugaszkodott mivel a világ 5 milliárd mobiltelefon tulajdonosának csupán a fele rendelkezik okostelefonnal. A Samsung negyedévente átlagosan 70 millió telefont értékesít és ennek csak töredéke, a Samsung csúcstelefonjai, rendelkeznek Blockchain Keystore privátkulcs-kezelővel, amit egyébként is csak az év első felében jelentettek be.

A Keystore ugyanakkor garantálja, hogy az okostelefonok direkt hozzáféréssel rendelkezzenek a Tron blokklánc adatához, ami így lehetővé teszi, hogy köztes tárcaszolgáltatók nélkül tudjanak a fejlesztők TRON dappokat Samsungokra fejleszteni.

Jelenleg mintegy 3.9 millióra tehető a TRON walletek száma és 611 dappot fejlesztettek a hálózatán, többségünk szerencsejáték kategória.