Satoshi szabadlábon: szünetel a Decrypted forgatása

  • 5
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nemzetbiztonsági okokra hivatkozva elrabolja és megkínozza Satoshi Nakamotót az NSA abban a készülő filmben, amelynek finanszírozása részben kriptovaluták segítségével történt.

Az IDMb-n csak „provokatív fekete komédia”-ként jellemzett produkcióban Satoshi Nakamoto szerepét Akie Kotabe kapta. A japán-amerikai színész korábban a Salma Hayek nevével fémjelzett Everly: Gyönyörű és életveszélyes című film révén jutott általános ismertséghez.

A filmet gyártó brit Substantial Films weboldalán arról tájékoztat, hogy a forgatás jelenleg a koronavírus-járványra való tekintettel szünetel, ennek ellenére a felvételek 70%-a már elkészült, így a vágás és háttérmunkák zavartalanul folynak tovább.

Satoshi Nakamoto Bitcoinban betöltött szerepén túl azonban sok valóságot ne keressünk a történetben, amelybe egyébként egy szerelmi szálat is beleszőttek.

Talisa Garcia (Sofia – Nakamoto filmbéli szerelme) és Akie Kotabe (Nakamoto). Forrás: IMDb.

Mick Sands, a Decrypted forgatókönyvének írója maga is nagy kriptorajongó, aki már régóta szeretett volna egy ehhez hasonló cselekményt írni. Különösen arról, hogyan látja az amerikai nemzetbiztonság a kriptopénzt, mint az ország világgazdasági hegemóniájára való veszélyforrást.

Pillanatképek a film forgatásáról. Forrás: Substantialfilms.

Phil Harris, a film producere a Cointelegraph-nak elmondta, miszerint nagyon sok energiát fektettek abba, hogy a Bitcoinnal kapcsolatos részek valósághűek legyenek.

Mintegy párhuzamként megjegyezte, hogy a filmipar is egyfajta kriptoforradalmat él át. Állítása szerint a kis, független gyártók mindössze korlátozott forgalmazási lehetőségekkel rendelkeznek, mivel a piacot néhány mainstream platform uralja:

Szeretnénk, ha ez a film része lenne a filmipar kriptoforradalmának. Éppen ezért néhány kriptovideós platformon fogjuk megjelentetni. Nem tudom, ismeritek-e, de ilyen például a LiveTree, vagy ott van még a Breaker, a Movieschain, Cinezen, Cinema Well

– mondta.

Mindenesetre a fő céljuk az, hogy a Decrypted az olyan nagy platformokra is felkerüljön, mint a Netflix vagy az Amazon Prime. Ha minden jól megy, 2020 végére már popcornnal a kezünkben izgulhatunk Satoshi épségéért.

Kapcsolódó:

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.