Sebestyén Balázs megint szót ejtett a BTC-ről az elfelejtett jelszó kapcsán

Magyarország egyik leghallgatottabb rádióműsora egyértelműen a Balázsék címre hallgató reggeli beszélgetős műsor a Rádió 1-en. A műsor már elég régóta fut, különféle rádióknál és különféle nevek alatt, de mindig is nagyon népszerűnek számított. Alapvetően elég egyszerű és ismert a koncepció: Rákóczi Feri, Vadon Jani és Sebestyén Balázs megbeszélik az aktuális híreket, különféle témákat boncolgatnak. Van, amikor játszanak a hallgatókkal és így tovább. Sebestyén Balázs pedig hát az egyik legismertebb és legtöbb követővel rendelkező celebnek, műsorvezetőnek számít Magyarországon.

Sebestyén Balázs és a BTC

Aki rendszeresebb hallgatója ennek a műsornak, az már észrevehette, hogy Balázs elég nagy rajongója a bitcoinnak. Nem múlt el hét az elmúlt hónapokban, amikor ez ne került volna szóba. Sőt, fogadásuk is volt Vadon Jánossal még tavaly, hogy ha a BTC árfolyama eléri a 20 ezer dollárt, akkor Balázs vesz Janinak egy kerékpárt. Ugye tudjuk mi történt, Jani megnyerte a fogadást. Az is valószínűsíthető volt az elhangzottak alapján, hogy Balázs elég jól mozog a kriptók valutájában és a Binance oldalán követi az eseményeket. A mai nap reggelén újra a BTC volt a téma, ezúttal azonban kicsit bulvár jelleggel.

Tárca

A New York Times írt először arről a német programozóról, aki 7002 bitcoint tárol egy tárcán, de nem tud hozzáférni, ugyanis nem emlékszik a kulcsára. Sebestyén Balázs és társai szintén megtárgyalták a témát és a jelszavak oldaláról próbálták feltérképezni, hogy egy átlagembernek hogy menne egy 12 szóból álló kulcs megjegyzése leírás nélkül. Ugyanis az említett programozó, Stefan Thomas leírta ugyan a kulcsot, de a papírt is elveszítette. Sőt, már nyolc alkalommal megpróbált hozzáférni a tárcájához, de sikertelenül. Tehát maradt két alkalom és lehetőség, ha ezek sem sikerülnek, akkor örökre elbukta a most 245 millió dollárt, azaz 75 milliárd forintot érő vagyont.

A háttér

Alapvetően még 2011-ben kapta a 7002 bitcoint egy oktató jellegű videó elkészítéséért egy másik bitcoin fanatikustól. De akkor ugye ez még nagyjából 20-30 ezer forintot érhetett csak. Sokáig nem foglalkozott az IronKey nevet viselő tárcával, de amikor a bitcoin ára évekkel később döbbenetes megugrott, akkor már próbálkozni kezdett. Az IronKey működése szerint egyébként 10 alkalom után örökre el fogja veszíteni a BTC-jét, ha elhibázza a kulcsot. Egyébként Thomas érdekes dolgot is megpendített az interjúban. Ugyanis szerinte ez egy hátrány a decentralizált rendszerben, hogy ha valaki ilyen helyzetbe kerül, akkor senki nem fog segíteni neki.