Bitcoinért árulja két híres bárját egy amerikai vállalkozó

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Bitcoinnal történő értékesítés: egy New York-i vállalkozó úgy döntött, Bitcoinért adja el két közkedvelt bárját. 

Patrick Hughes, aki a Hellcat Annie’s és a Scruffy Duffy’s híres bárok tulajdonosa úgy döntött, eladja vállalkozásait. Ma már, amikor a Bitcoin egyre népszerűbb mind az intézményi vezetők, mind pedig a magánszemélyek köreiben, egyáltalán nem meglepő, hogy Hughes a bárjait Bitcoinért, pontosabban 25 BTC-ért árulja. Az Ethereum híveit sem fosztja meg a nagyszerű vásárlási lehetőségtől, és a bárokért 800 ETH-t is elfogad, melyek értéke a cikk írása idejében 873 ezer dollár.

Hughes lépése mérföldkőhöz vezetett a kriptók történelmében. A Bitcoin folyamatosan küzd azért, hogy valós fizetőeszközként funkcionáljon, Hughes pedig hajlandó vállalni az ingadozó értékű fizetési eszköz kockázatát.

A kriptók menők, decentralizáltak, és globálisak.” – magyarázta döntését a New York Post-nak adott interjújában.

Változnak az idők, vele változunk mi is

A Queensben született Partick Hughes jelenleg New Jerseyben él. Családja már az 1970-es évek óta foglalkozik bárokkal, így egyáltalán nem volt újdonság számára ez a fajta vállalkozás.
Hughes azon befektetők közé tartozik, akik az amerikai gazdaság gyengülését, valamint a Fed elképesztő mennyiségű pénznyomtatását rendkívül rossz szemmel figyeli. Az pedig már egyáltalán nem meglepő, hogy látva a dollár gyengülését, Hughes is a kriptókban talált menedéket.

A kriptók fontosságát pedig már rengetegen felismerték. Nemrégiben Russel Okung, a Carolina Panthers amerikai focicsapat tagja sikeresen megkövetelte, hogy fizetését Bitcoinban kapja. Ha pedig mindez nem elég, a világ leggazdagabb embere, Elon Musk is azt mondta, nem bánná, ha a továbbiakban Bitcoinban kapná fizetését. Mindezen döntések rendkívül jó fényt vetnek a közkedvelt kriptóra, mely árfolyamának robbanásszerű növekedéséhez hozzájárul az intézményi befektetők magas érdeklődése, valamint a megannyi új fizetési platform – mint például a Paypal óriás bitcoin támogatása.

Bitcoin hívőként a világgal szemben

Charles Sascarilla, a Paxos stabilcoint kibocsátó blokklánc vállalat munkatársa a NY Post-nak elmondta, hogy eddig egyetlen étteremről sem tudott, melyet Bitcoinért árusítottak volna. Hozzátette, mivel egyre többen választják a kirptovalutákat értékesítés szempontjából is, eljutottunk arra a pontra, amikor ezen döntések a digitális pénz elfogadásának mérföldkövei lesznek.

Hughes az utóbbi időben rengeteg nehézséggel nézett szembe. A koronavírus-világjárvány megjelenése előtt több mint 50 embert alkalmazott bárjaiban, mely mostanra már 5-6 emberre csökkent. Azt pedig már talán említeni sem kell, hogy a korlátozások miatt bárjai az elmúlt év nagy részében zárva tartottak. Novemberben azonban felcsillant a remény, és újra megnyitotta a Hellcat Annie’s-t egy szabadtéri terasszal, mely által bevétele újra fellendült. Mindeközben, a Scruffy Duffy, melyet Hughes 1990-ben partnerével nyitott, továbbra is zárva maradt.

Hellcat Annie’s

A koronavírus okozta korlátozások ideje alatt Hughes megpróbálta kihasználni a szabadidő adta lehetőséget: golfozott, könyveket olvasott, és a háza felújításán dolgozott. Továbbá megtanult rajzfilmeket készíteni, melyeket az újdonült Scruffy Duffy nevezetű YouTube csatornáján tett közé. Így talán nem is volt annyira szörnyű a karantén.

Hughes tervei szerint továbbra is rajzfilmeket fog gyártani, és miután eladta bárjait, feleségével és három gyermekével Dél-Amerikába költözik:

Remélem, nemsokára jelentkezik egy kripto hívő fickó, aki mindig is bárokkal akart foglalkozni” – mondta Hughes.

Bitcoinért és Ethereumért is megvehetjük a híres bárokat

A bárokra már kihelyezte az „eladó” táblát, és kiemelte a „Bitcoin”, valamint az “Ethereum” fogalmat annak reményében, ez majd jobban vonzza a vevőket. Hughes pedig egy percig sem kételkedik a Bitcoinban, és elmondása szerint teljesen meg van győződve arról, hogy a Bitcoin mindvégig a segítségére lesz.

A következő válságban nem lesz szükség arra, hogy gyorsan WC papírt vásároljunk. Használhatjuk majd helyette a papír dollárjainkat” – viccelődött a Fed eszeveszett pénznyomtatásán.