Segítsd a Bitcoin.org munkáját bitcoinért cserébe

A bitcoin.org oldal most a lelkes bitcoin követőknek és fejlesztőknek felajánlotta, hogy minden kijavított hibért cserébe bitcoint fizet. 

Segítsd a Bitcoin.org munkáját bitcoinért cserébe

A Bitcoin.org projekt üzemeltetője, Will Binns a jelenlegi akcióval azt szeretné elérni, hogy minnél többen segítsék a problémák megoldását és ezzel a projekt további növekedését és fejlesztését. A Twitteren keresztül egy posztban jelentették meg a felhívást, hogy segítőket keresnek.

Twitter Bitcoin.org felhívásBinn elmondta, hogy a Bitcoin.org oldalon felmerülő hibákat a Githubon keresztül lehet jelezni, ahol az összes kapcsolódó probléma és válasz megtalálható egy helyen.

A Bounty (=adomány) címkével ellátott problémákért fizetnek. Az adott hibára kattintva rögtön látható is a felajánlott bitcoin összeg és annak dollár megfelelője. A probléma megoldását az oldalon keresztül lehet jelezni a bitcoin cím megadásával ahova a kifizetést érkezhet majd.

Will Binns azt is elmondta, hogy órabérben is lesz majd lehetőség a Bitcoin.org munkáját segíteni a jövőben. Egyelőre ennek a lehetőségnek a feltételei még kidolgozás alatt vannak, de az érdeklődők már jelentkezhetnek a megadott email címen.

A felajánlás mind az oldal, mind pedig a probléma megoldók szemszögéből nyereséges lehet. Hiszen az emberek pénzt kereshetnek, miközben az oldal pedig fejlődik. Ezzel teljesülhet a Bitcoin.org alapelve, amelyre épült, melynek lényege, hogy különböző szintű tehetséges embereket gyűjtsenek össze a Bitcoin technológia fejlesztésére. Ráadásul igen gyakori a hasonló megoldás, hogy hibákért cserébe bitcoint osztanak. A Hansa darknetes kereskedési plarfom korábban például 10 BTC-t ajánlott fel a biztonsági rések megtalálásáért.

A Bitcoin.org oldal

Hibajavításért fizet a Bitcoin.orgA Bitcoin.org oldalt eredetileg  Satoshi Nakamoto és Martti Malmi fejlesztők hozták létre. Amikor Satoshi kivált a projektból és magára hagyta a bitcoint, a projekt fejlesztésének felelőssége a kriptoközösségre maradt.

2011 és 2013 között az oldalt a Bitcoin Core protokoll új verzióinak közzétételére használták. A platform 2013-ban nyerte el jelenlegi külsejét. Ekkor adtak hozzá több új oldalt és további bitcoin szoftvereket is. A fejlesztői dokumentáció 2014-re készült el.

Mára a bitcoin.org egy független, nyílt közösségi projekt lett, melyet számos fejlesztő támogat a világ különböző pontjáról.

A bitcoin.org nem a bitcoin hivatalos oldala, csak egy hely tele fontos információval. Ahogy az email sem tartozik senkihez, a bitcoin hálózatot sem birtokolja egy valaki. Így a bitcoin nevében sem nyilatkozhat hivatalosan egyetlen szervezet sem, hívja fel a figyelmet a bitcoin.org.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük