Semmi lesz a következő Bitcoin ralihoz képest a 2017-es buborék

2018 decemberben a bitcoin árfolyama megütötte az alját és azóta egy fokozatosan emelkedő pályára állt, amit az elmúlt hetekben felváltott egy erős FOMO-jellegű (fear of missing out -> félek, hogy kimaradok) Bitcoin bikamenet. A spekulációs remények újbóli felszínre törése sok kriptoelemzőt arra késztet, hogy reflektáljon a 2017-es 20 000 dolláros, minden idők csúcsát (ATH)  jelentő időszakra és summázza, mi is változott azóta, illetve mi válthat ki egy még annál is fenomenálisabb ralit.

Tovább bővült Magyarország legnagyobb bitcoin ATM hálózata. Keresd a CoinCash új ATM-eit a Konzolvilág üzleteiben. Kattints a bitcoin ATM-ek listájáért.

Kulcstényezők a következő bikamenethez

Amikor a Bitcoin ára felrobbant 2017-ben, a hétköznapi emberek többsége még csak nem is hallott a bitcoinról és Satoshi Nakamotoról. Ahogy viszont egyetlen hónap alatt 10 000 dollárról 20 000 dollárra kúszott a bitcoin árfolyama, úgy kezdtek el egyre többen fantáziát látni benne és szálltak be a kategorikusan FOMO spekulációba. Azt januárban kipukkant a buborék.

A medvepiac kitörölte a pozitív hangulatot és a kriptopénz piac egy értékevesztett, ‘kriptotélbe burkolózott’ szegmenssé vált, ahogy a BTC és az altcoinok többsége lejjebb és lejjebb zuhant.

Ám április óta változott a helyzet és a BTC parabolikus emelkedésbe kezdett maga mögött hagyva a januári 3200 dolláros minimumot és a héten már 8000 dollár fölött cirkál. A méretes erősödéshez hetek is alig kellettek, visszatértek a napi 10%-os ugrások. És ezzel egyben visszatértek a spekulánsok és az álomhajhászok, ami sajnos az évek bizonyítják, egyelőre velejárója a szektornak és kell még egy kis idő (itt jönnek a szabályozók képbe), hogy eltisztuljanak.

A legtöbb kriptoelemző abban egyetért, hogy a mostani emelkedés motorját már nem a FOMO-k és spekulátorok adják (még ha részesei), hanem a 2018-as kriptotélben edződött Bitcoin és altcoinok köré épült vállalkozások és az egyre kevésbé leplezetten szektorban jelenlévő intézményi érdeklődés. Az elemzők szinte egyöntetűen vallják, hogy a következő hetek/hónapok/évek bikamenete magnitúdójában el fogja halványítani a 2016-2017-est.

Bitcoin bikamenet
“A legfontosabb különbség most és 2017 között… A normie-k most már tudják, hogy 20K BTC lehetséges. A FOMO bibliai jelentőségű lesz.”

A következő bikamenet bibliai méreteket fog ölteni, mivel a hétköznapi emberek meg fognak őrülni érte és mindenki akar magának egy kis töredéket belőle, legalábbis így érvel Bitcoin Birch. A “normie-k”, azaz a normálisok most már tisztában vannak vele, hogy 20 000$ is meglehet, ami arra fogja ösztönözni hogy hozzák az ismerőseiket, barátaikat, kutyáikat, hogy senki se maradjon ki az újabb raliból.

Ha eleged van a reklámokból 💻, akkor használd a blokklánc alapú Brave böngészőt.

“A legutolsó Bitcoin bikamenetnél nem volt: – Cash App – Fidelity – Etrade – TD Ameritrade – Bakkt – ErisX – Robinhood. Képzeld el hogy fog kinézni ez a Bitcoin bikamenet!”

A másik ok az örömre, hogy 2017 óta nagyot maturált a piac és az ökoszisztéma. Egyre több opció áll rendelkezésre a befektetőknek, még az intézményi befektetőknek is, hogy bekapcsolódjanak a kriptopénz piacokba. A hamarosan induló Bakkt, a Fidelity digitális eszközosztálya és a többi megoldás mind a nagybefektetők és intézetek kriptopiaci kiszolgálását szolgálja. E mellett nem szabad elmenni a Cash App mellett se, melyen keresztül amerikaiak millió képesek rendszeres időközönként bitcoint vásárolni ami egyfajta stabilitást hoz a Bitcoin kínálati oldalára.

Bitcoin bikamenet
“A vezető pénzpiacok esnek az eszkalálódó kereskedelmi feszültségek miatt. Közben a bitcoin jó éve kezd még jobbá válni.”

A bitcoin és az altcoinok egyre inkább egyfajta fedezetként funkcionálnak a komolyabb globális krízisekkel, vagy például az arany árfolyamzuhanásával szemben. Miközben a pénzpiacok zuhannak a Kína – USA kereskedelmi háború közepette, addig a Bitcoin egyre attraktívabbá válik.

“Egy időszakban mikor: – eszkalálódik a politikai feszültség az USA és Kína között, – globális részvénypiacok erősen esnek, – VIX legnagyobb ugrást jelez a hónapok alatt, – globális hozamgörbék kisimulnak/inverzek Bitcoin EMELKEDETT és >6000 A kriptó megmutatja az értékét mint nem korreláló eszköz.”

Gazdasági felfordulások közepette a Bitcoin még értékesebb mivel értéke nem korrelál a hagyományos befektetési eszközökével mivel pontosan az, amire megálmodták: rendszerellenes. Az, hogy a Bitcoin és az altcoinok nem követik más hagyományos eszközök árváltozásait, kiváló és egyedi eszközzé válik minden befektető portfóliójában.

Bitcoin bikamenet
“2017-ben nem volt: – Bakkt, – Fidelity, – Elon Musk, Jakc Dorsey kiállás a bitcoin mellett, – Samsung integrálta kriptotárca, – HTC full node kapacitás, – komolyan fejlődő kriptopénz UI, – 100x több oktatási anyag. Ez alkalommal más.”

Bitcoin, Ethereum, ZCash és altcoin felhőbányászat kedvező árakon. Már 2013 óta a piacon.

A technológiai vállalatok, mint a Samsung elkezdett kriptopénz specifikus fejlesztéseket kivitelezni, a HTC már a második generációs blokklánc telefonjait tervezi, Elon Musk dogecoinokkal és ethereum tweeteket küld, Jack Dorsey Twitter alapító pedig hardcore Bitcoin fanatikus. Kell-e ennél jobb reklám és elfogadottság-boost a kriptóknak?

A cikkben felsoroltuk néhány fontos tényezőt, mely hatására a Bitcoin meghaladhatja a 20 000 dolláros ATH árfolyamát és arra is, hogy a mostani rali miért lesz más. Következtetés: a játékosok készen állnak, pozíciók nyitva, ideje újra új szintre emelni a kriptókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.