Semmi lesz a következő Bitcoin ralihoz képest a 2017-es buborék

2018 decemberben a bitcoin árfolyama megütötte az alját és azóta egy fokozatosan emelkedő pályára állt, amit az elmúlt hetekben felváltott egy erős FOMO-jellegű (fear of missing out -> félek, hogy kimaradok) Bitcoin bikamenet. A spekulációs remények újbóli felszínre törése sok kriptoelemzőt arra késztet, hogy reflektáljon a 2017-es 20 000 dolláros, minden idők csúcsát (ATH)  jelentő időszakra és summázza, mi is változott azóta, illetve mi válthat ki egy még annál is fenomenálisabb ralit.

Kulcstényezők a következő bikamenethez

Amikor a Bitcoin ára felrobbant 2017-ben, a hétköznapi emberek többsége még csak nem is hallott a bitcoinról és Satoshi Nakamotoról. Ahogy viszont egyetlen hónap alatt 10 000 dollárról 20 000 dollárra kúszott a bitcoin árfolyama, úgy kezdtek el egyre többen fantáziát látni benne és szálltak be a kategorikusan FOMO spekulációba. Azt januárban kipukkant a buborék.

A medvepiac kitörölte a pozitív hangulatot és a kriptopénz piac egy értékevesztett, ‘kriptotélbe burkolózott’ szegmenssé vált, ahogy a BTC és az altcoinok többsége lejjebb és lejjebb zuhant.

Ám április óta változott a helyzet és a BTC parabolikus emelkedésbe kezdett maga mögött hagyva a januári 3200 dolláros minimumot és a héten már 8000 dollár fölött cirkál. A méretes erősödéshez hetek is alig kellettek, visszatértek a napi 10%-os ugrások. És ezzel egyben visszatértek a spekulánsok és az álomhajhászok, ami sajnos az évek bizonyítják, egyelőre velejárója a szektornak és kell még egy kis idő (itt jönnek a szabályozók képbe), hogy eltisztuljanak.

A legtöbb kriptoelemző abban egyetért, hogy a mostani emelkedés motorját már nem a FOMO-k és spekulátorok adják (még ha részesei), hanem a 2018-as kriptotélben edződött Bitcoin és altcoinok köré épült vállalkozások és az egyre kevésbé leplezetten szektorban jelenlévő intézményi érdeklődés. Az elemzők szinte egyöntetűen vallják, hogy a következő hetek/hónapok/évek bikamenete magnitúdójában el fogja halványítani a 2016-2017-est.

Bitcoin bikamenet
“A legfontosabb különbség most és 2017 között… A normie-k most már tudják, hogy 20K BTC lehetséges. A FOMO bibliai jelentőségű lesz.”

A következő bikamenet bibliai méreteket fog ölteni, mivel a hétköznapi emberek meg fognak őrülni érte és mindenki akar magának egy kis töredéket belőle, legalábbis így érvel Bitcoin Birch. A “normie-k”, azaz a normálisok most már tisztában vannak vele, hogy 20 000$ is meglehet, ami arra fogja ösztönözni hogy hozzák az ismerőseiket, barátaikat, kutyáikat, hogy senki se maradjon ki az újabb raliból.

Ha eleged van a reklámokból 💻, akkor használd a blokklánc alapú Brave böngészőt.

“A legutolsó Bitcoin bikamenetnél nem volt: – Cash App – Fidelity – Etrade – TD Ameritrade – Bakkt – ErisX – Robinhood. Képzeld el hogy fog kinézni ez a Bitcoin bikamenet!”

A másik ok az örömre, hogy 2017 óta nagyot maturált a piac és az ökoszisztéma. Egyre több opció áll rendelkezésre a befektetőknek, még az intézményi befektetőknek is, hogy bekapcsolódjanak a kriptopénz piacokba. A hamarosan induló Bakkt, a Fidelity digitális eszközosztálya és a többi megoldás mind a nagybefektetők és intézetek kriptopiaci kiszolgálását szolgálja. E mellett nem szabad elmenni a Cash App mellett se, melyen keresztül amerikaiak millió képesek rendszeres időközönként bitcoint vásárolni ami egyfajta stabilitást hoz a Bitcoin kínálati oldalára.

Bitcoin bikamenet
“A vezető pénzpiacok esnek az eszkalálódó kereskedelmi feszültségek miatt. Közben a bitcoin jó éve kezd még jobbá válni.”

A bitcoin és az altcoinok egyre inkább egyfajta fedezetként funkcionálnak a komolyabb globális krízisekkel, vagy például az arany árfolyamzuhanásával szemben. Miközben a pénzpiacok zuhannak a Kína – USA kereskedelmi háború közepette, addig a Bitcoin egyre attraktívabbá válik.

“Egy időszakban mikor: – eszkalálódik a politikai feszültség az USA és Kína között, – globális részvénypiacok erősen esnek, – VIX legnagyobb ugrást jelez a hónapok alatt, – globális hozamgörbék kisimulnak/inverzek Bitcoin EMELKEDETT és >6000 A kriptó megmutatja az értékét mint nem korreláló eszköz.”

Gazdasági felfordulások közepette a Bitcoin még értékesebb mivel értéke nem korrelál a hagyományos befektetési eszközökével mivel pontosan az, amire megálmodták: rendszerellenes. Az, hogy a Bitcoin és az altcoinok nem követik más hagyományos eszközök árváltozásait, kiváló és egyedi eszközzé válik minden befektető portfóliójában.

Bitcoin bikamenet
“2017-ben nem volt: – Bakkt, – Fidelity, – Elon Musk, Jakc Dorsey kiállás a bitcoin mellett, – Samsung integrálta kriptotárca, – HTC full node kapacitás, – komolyan fejlődő kriptopénz UI, – 100x több oktatási anyag. Ez alkalommal más.”

Bitcoin, Ethereum, ZCash és altcoin felhőbányászat kedvező árakon. Már 2013 óta a piacon.

A technológiai vállalatok, mint a Samsung elkezdett kriptopénz specifikus fejlesztéseket kivitelezni, a HTC már a második generációs blokklánc telefonjait tervezi, Elon Musk dogecoinokkal és ethereum tweeteket küld, Jack Dorsey Twitter alapító pedig hardcore Bitcoin fanatikus. Kell-e ennél jobb reklám és elfogadottság-boost a kriptóknak?

A cikkben felsoroltuk néhány fontos tényezőt, mely hatására a Bitcoin meghaladhatja a 20 000 dolláros ATH árfolyamát és arra is, hogy a mostani rali miért lesz más. Következtetés: a játékosok készen állnak, pozíciók nyitva, ideje újra új szintre emelni a kriptókat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.