SEPA utalásokat vezet be a KuCoin, könnyebb lesz a váltót Európából használni

A szingapúri KuCoin kriptotőzsde integrálta az Egységes Euró Fizetési Övezet (SEPA) utalásokat, ezzel könnyítve az európai felhasználók számára, hogy letétet helyezzenek el a számláikon. Ez a megfelelő szintű személyazonosítás esetén akár 1 millió eurót be- és kiutalását is jelentheti.

A KuCoin ma, január 24-én jelentette be az új be- és kiutalási mód támogatást, amellyel együttesen 36 SEPA-tagállam felhasználója számára válik kényelmesebbé a kereskedés a magas likviditású váltón. Segítségével a felhasználók lényegében fiatpénzzel szinte azonnal kriptókat vásárolhatnak a tőzsdén.

A közlemény értelmében egyelőre az EUR beutalásokkal csak USDT stabilcoint lehet vásárolni, de aki ismeri egy kicsit az ökoszisztémát, az tudja, hogy számos kriptovaluta rendelkezik USDT stabilcoin párral, a bitcointól kezdve az alacsony piaci értékű és forgalmú altcoinokig.

„A SEPA átutalások az egyik legegyszerűbb fiat-on-ramp (kezdő kereskedőkre irányzott) megoldás a kriptovaluták iránt érdeklődő európai felhasználók számára. Az Európai Unió által létrehozott egységes eurófizetési rendszerként a SEPA-támogatás jelentős mérföldkő a KuCoin tőzsde számára” – áll a közleményben.

Az újítással a KuCoin ligába kerül az olyan – a funkcióval már régóta rendelkező – tőzsdékkel, mint a Coinbase, a Crypto.com vagy a Binance.

A KuCoin elmondása szerint jelenleg a világ 190+ országában aktív, és több mint 10 millió felhasználóval rendelkezik, akik több mint 600 digitális eszköz közül tudnak választani.

Az újítást egy nyereményakcióval is egybekötötték és aki legalább 50 USDT értékben vált eurót január 27-éig, az részt vesz egy 10 000 USDT értékű sorsoláson is.

A SEPA átutalásokat a magyar bankok is támogatják.