200 ezren írták alá a Silk Road alapító Ross Ulbricht szabadon bocsátásáért indított petíciót

A petíció, amely a Silk Road alapító Ross Ulbricht szabadon bocsátásért indult, már több mint 195 ezer aláírást gyűjtött össze. Ulbricht jelenleg a 40 éves börtönbüntetését tölti az életfogytiglani büntetései mellett, amit a darknetes weboldal üzemeltetésében játszott szerepe miatt kapott. Ulbricht hatodik éve ül börtönben.

Ulbricht édesanyja nemrég részt vett egy Torontóban megrendezett blokklánc konferencián, hogy a fia kiszabadításáért kampányoljon. Azt szeretné elérni, hogy ha összegyűjt elég aláírást, akkor Donald Trump amerikai elnök nyújtson kegyelmet a fiának.

Az online petíció már túllépte a 198 ezer aláírást, és az aláírók között van a Litecoin alapító Charlie Lee, Roger Ver, és a Bitcoin milliárdos Tim Draper is.

Nagyon sok politikus és mozisztár is a támogatását fejezte ki az ügy érdekében.

Az édesanya szerint a fia jó ember, egy idealista, aki libertariánus eszméket vall:

Én nem úgy gondolok rá, mint egy olyan emberre, aki technológiai bűnöző volt, őt csak nagyon érdekelte a Bitcoin, mert az szabadságot adott neki. A fiam közreműködött Ron Paul elnöki kampányában is. A Bitcoint csak egy eszköznek tekintette, ami monetáris szabadságot ad az emberiségnek.”

A remény hal meg utoljára

Ulbricht anyja és testvére Cally minden reménye Change.org petícióban van, és semmi sem tenné őket boldogabbá, mintha Ross Ulbricht 36. születésnapjára kiszabadulna a börtönből.

Ross szintén nagyon bízik a kedvező kimenetelben, nemrég jelent meg egy kézzel írott szöveg a Twitteren, amelyben azt írja, hogy reméli, hogy a 36. életéve már a szabadságról szól.

Donald Trump elnöki kegyelme mentheti csak meg

Nagyon nehéz azonban megjósolni, hogy mi lesz a kimenetele Ulbricht ügyének a közeljövőben. Szerencsére Donald Trump támogatója a börtönreformnnak, sok elítélt börtönbüntetése lerövidült, és sokan már kegyelmet is kaptak az elnöktől.

Az elnöki kegyelem lehet az utolsó mentsvár már csak, ugyanis az Amerikai Legfőbb Ügyészség elutasította a 2018. júniusában beadott kérelmet a büntetés felülvizsgálatára.

Azonban minden reményt Donald Trump döntésébe helyezni nagyon kockázatos, és végül elkeserítő lehet, mert Trump már többször kifejtette ellenszenvét a kriptopénzekkel szemben.
Trump egyértelműen nem támogatója a kriptovalutáknak, és a tevékenységet illegális dolognak tartja.

„Nem kedvelem a Bitcoint és a többi kriptovalutát, amiket nem tartok pénznek, az értékük állandóan ingadozik. A szabályozatlan kriptoeszközök az illegális viselkedés melegágyai, elősegítik a drogkereskedelmet és más illegális tevékenységeket.”
@realDonaldTrump

A kimeneteltől függetlenül Lyn Ulbricht bízik benne, hogy a blokklánc és a kriptovaluta befektetők felismerik, hogy a fia közreműködése a szektorban mennyire elősegítette a Bitcoin és a blokklánc technológia elfogadottságának növekedését a szélesebb társadalomban.

Ms. Ulbricht hozzátette:

“Ha nem lenne Ross és a víziója, akkor sok ember nem is hallott volna a Bitcoinról, sok ember, aki ebből lett nagyon gazdag most még mindig szegény lenne. Azt kérem ezektől az emberektől, hogy ne feledkezzenek meg a fiamról. Ő megteremtette a kriptovaluta eszméjét, és most a segítségeteket kérjük.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük