Most már a Brave a legnépszerűbb böngésző a Google Play Store-ban

Mi is a Brave böngésző?

Sokan vélekednek úgy, hogy a legértékesebb vagyontárgy az interneten az adat, a személyes információk. Ezért a nagy cégek mindent elkövetnek, hogy minél több adatot gyűjtsenek és használjanak, a felhasználók pedig ezt próbálják meg elkerülni (már aki figyel erre). És hogy az internetezőknek erre tényleg van igénye, azt mi sem mutatja jobban, hogy a Google Play Store áruházában már a kriptobarát Brave az első számú kereső, megelőzve a Google Chrome-ot is. És ennek a fő oka az, hogy a Brave önmagát úgy reklámozza, mint egy adatvédelemre fókuszáló böngésző, amely nemrégiben még tovább emelte felhasználói lehetőségeit és anonimitási szintjét.

Mitől ennyire jó ez a böngésző?

Az áruházban most úgy nagyjából 240 ezer értékelés lehet a böngésző alatt, amelyek eredményeként a felhasználók 4.8 csillagot adtak a lehetséges ötből. Ezzel pedig simán lesöpörte az asztalról a Chrome-ot, amely 4.1-es értékeléssel áll, a Firefoxot pedig majdnem 1 ponttal utasította maga mögé (Firefox: 3.9-es értékelés). És ez azért is nagy szó, mert a Brave első stabil verziója csak tavaly novemberben indult el.

Azóta viszont töretlen a sikere, főleg, hogy kriptóban fizetett jutalmakat ígér reklámok megtekintéséért és szimplán a böngészésért, miközben komoly segítséget nyújt az adathalász weboldalak elleni harcban. Sőt, a reklámok blokkolásával még gyorsítja is a böngészésünket. Ezzel pedig igen komoly felhasználói bázist sikerült pillanatok alatt kiépítenie, 15 millió aktív felhasználója van havonta.

Már Androidra is letölthető a Brave reklámmegtekintést jutalmazó frissítése

A BAT

A reklámok megtekintéséért járó jutalmat BAT-ban (Basic Attention Token) kapjuk, ez egy kriptovaluta, ami segít követni a felhasználók eltöltött idejét és aktivitását weblapokon a Brave böngészőjében. Az Ethereum blokkláncon futó BAT célja, hogy igazságosan elossza a reklámból származó bevételeket a reklámozók, a weboldal-tulajdonosok és az online marketinges tartalmak olvasói között. Nemes kezdeményezés, szó mi szó, eddig megkérdezésünk nélkül bombáztak minket reklámtartalmakkal, de a Brave esetén ugyanezért még kriptovalutát is kaphatunk.

Hozzáférés a darkwebhez

Ezen a héten ráadásul a böngésző tovább emelte a tétet, hiszen lehetővé tette olyan weboldalak elérését is, amelyeket eddig csak a Tor (a darkweb kapujaként emlegetett böngésző) segítségével lehetett elérni. És bár ezt sokan szörnyűségekkel vagy éppen drogkereskedelemmel kapcsolják össze, a darkweb nagy segítség azoknak, akik kormányzati tiltások okán képtelenek kommunikálni a külvilággal. Lehetnek ezek politikai menekültek, elnyomott csoportok képviselői, de a darkweb sem csak rossz célokat szolgál. És egyébként azok után, hogy nemrégiben megint hírek jelentek meg arról, hogy hamis Chrome-kiegészítők figyelték meg a felhasználók aktivitását a Google böngészőjében, nem kell meglepődni azon, hogy hihetetlen sebességgel nő a Brave népszerűsége a privát böngészésre vágyók körében.

Ha még nem tetted volna meg, a legnépszerűbb böngészőt, a Brave-t itt próbálhatod ki!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük