A Skrill 30 országban kínál kriptopénz váltást, köztük Magyarországon is

Skrill a vezető digitális tárca és online fizetési szolgáltató 30 országban kínál azonnali kriptopénz váltást, köztük Magyarországon is. A listázott kriptopénzek: bitcoin, bitcoin cash, ether és litecoin, amiket 40+ különböző nemzeti fizetőeszközre lehet átváltani, közölte a cég szerdán.

A Skrill kriptopénz váltót egy partner kriptotőzsde szolgáltatja, ami főképp adást és vételt jelent, de bizonyos alkalmakkor – a szerződési feltételek alapján – letétként is kezelheti.

A Skrill az új ajánlatával további piacokat is megcéloz és a következő hónapokban elérhetővé kívánja tenni a mobilos alkalmazásán és a Paysafe Neteller nevű digitális tárcájában egyaránt.

“A kriptopénz kereskedés világa izgalmas és dinamikus és a tárca szolgáltatásunk nagyon is illik ebbe a környezetbe,” mondta Lorenzo Pellegrino, a Skrill, Neteller és Income Access  CEO-ja.

Meg vagyok győződve, hogy a gyors és könnyű kriptopénz kereskedés a Skrillen keresztül szimpatikus lesz az ügyfeleinknek most és a jövőben egyaránt.

Tudjuk, hogy sokan szeretnének a kriptopénz kereskedéssel kísérletezni, de nem tudják hol kezdjenek neki, ezért a teljes eljárást nagyon egyszerűvé tettük.

Skrill, amit korábban Moneybookers-nek hívtak, egy online fizetési szolgáltató. Skrill számlát bármilyen devizában lehet vezetni, továbbá az ügyfelek Skrill-es feltöltőkártyát is vásárolhatnak, amelyen USD, EUR, PLN és GBP devizákban képesek pénzt tartani. A kártyák a MasterCard fizetési hálózatán futnak.

A 30 országban, köztük Magyarországon is kínált új szolgáltatás épp akkor indul, mikor egyre több hagyományos pénzügyi szolgáltató tervezi meglovagolni a kriptopénz-mániát. Júniusban a Square fizetési szolgáltató engedélyt kapott, hogy new yorki lakosoknak kínálhasson bitcoint adásvételre a Cash applikációján keresztül. A san franciscoi cég más államokban már 2018 januárjában lehetővé tette a bitcoin ügyleteket.

Eközben egy másik vezető online fizetési startup, a Stripe bejelentette, hogy nem támogatja többé a bitcoin ügyleteket miután négy évvel korábban elsőként kezdett el bitcoint, mint fizetőeszköz elfogadni. A Stripe elsősorban a kriptopénz volatilitására és a hosszú tranzakciós időkre hivatkozott, mint a felfüggesztés mögötti indok.

A Stripe esete jól mutatja miért érdemes óvatosnak lenni a Skrill-el is. Egyrészt sokkal többet számol fel tranzakciós költségként (3%), mint a kriptotőzsdék (0 és 0.5% között általában) többsége, másrészt nem kevés alkalommal volt rá példa, hogy zárolta a felhasználók számláit.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük