Smart Crypto Note (SCN), a kriptopénz nélküli kriptopénz

Mint közismert, több ezer kriptopénz létezik és nagy jövő áll a technológia előtt. Nagy részük azonban életképtelen próbálkozás, vagy hétköznapi átverés, amit a megalkotóik azért hoztak létre, hogy meglépjenek a befektetők pénzével. A budapesti székhellyel rendelkező Blockchain Solutions Zrt. az átverést és a befektetők megtévesztését maximálisan leegyszerűsítette. Nem bajlódtak a blockchain megalkotásával, az ún. White Paper megírásával és az okos szerződéssel (smart contracttal). A hétköznapi ember úgysem ért egy kukkot sem az egészből. Elég a szép ígéret, a meseszerű körítés a váltókról, a folyamatos mellébeszélés és a hiszékeny áldozatok máris fizetnek.

Az SCN mögött nincs semmilyen technológia, ami a kriptopénzekhez lenne köthető. Mindössze egy webiroda létezik, ahol a felhasználók megtekinthetik az értéktelen pontjaik számát.

Az ingyenes anonim regisztráció után a rendszer automatikusan jóváír ezer FRH-nak rövidített pontot. Akármennyi regisztrációt készíthetünk fiktív email címekkel, hogy újra kapjunk ezer FRH-t. Az ingyenesen legenerált FRH pontok a Blockchain Solutions Zrt-nek egy fillérjébe sem kerülnek, viszont arra tökéletesek, hogy mézesmadzagként magukhoz vonzzák a tudatlan áldozataikat.

Mondani sem kell, hogy az FRH-nak semmi értéke nincs és nem is lehet, mert a kibocsájtható mennyiség nem limitált, és tetszőleges számú email címmel újabb FRH egységeket kaphatunk. Tehát a Blockchain Solutions Zrt. valótlanul állítja a befektetőinek, hogy 0.05 Bitcoin értékben megajándékoz kriptovalutával.

Természetesen a Zrt. nem az ingyenes regisztrációkból él, hanem a szintén értéktelen BiTHard pontok eladásából, amelyeket a befektetők forintért, euróért és Bitcoinért vásárolhatnak meg.

A Zrt. ugyan állítja, hogy ezeknek a virtuális pénzeknek igenis lesz értéke, mert majd elkezdődik a kereskedés 2019. április 3-án, de ennek semmi esélyét nem látom, hiszen a kriptotőzsdéken történő megjelenés feltételekhez kötött, és a SCN ezeket a feltételeket nem teljesíti és nem is teljesítheti, mert az SCN nem kriptopénz, nem rendelkezik nyilvános blockchainnel, vagy az ICO-knál szokásos Ethereum smart contracttal.

Az SCN folyamatosan próbálja fenntartani a kriptopénzes megjelenést. Facebook oldalukon rendszeresen blockchain témájú posztok jelennek meg, amelyeket más híroldalakról másolnak be, a Lurdy Házban tartott rendezvényeiken a Bitcoinról mesélnek, illetve a témában jártasabb szakértőket hívnak meg, hogy ezáltal szakmai legitimációt kölcsönözzenek a webirodai alkalmazásuknak és az ott megvásárolható értéktelen pontoknak. Korábbi kísérletük az önreklámozásra csúfos kudarccal végződött, mert a Wikipédia szerkesztői eltávolították az általuk bejegyzett Smart Crypto Note kifejezést arra hivatkozva, hogy reklámízű.

Az SCN programja nem nélkülözi az ajánlói rendszerek rafinált és manipulatív trükkjeit. A hivatalos weblapjuk azzal hitegeti felhasználóit, hogy az SCN továbbajánlásával kiugró egzisztenciát építhetnek fel 21. századi modern karrierlehetőséggel, ami már a vicckategória netovábbja.

Az SCN marketing akciójának szerves része a „fantasztikus ajándék”, ami azoknak jár akik fizető áldozatot ügyfelet szereznek a Zrt-nek és a programot tovább terjesztik.

Nem sok kriptopénz utaztatja a befektetőit egy álomutazásra. Biztosan azért, mert a Bitcoin és az Ethereum nem elég jók, de majd az SCN megmutatja hogy kell ezt csinálni.

Az SCN terjesztői nem riadnak vissza a minden alapot nélkülöző állításoktól és a megtévesztő üzleti magatartástól annak érdekében, hogy maguk alá új embereket szervezzenek be. Egyik terjesztőjük, a MLM-es körökben jól ismert Sz. György hamisan állítja a saját blogján, hogy a programot az MNB és a NAV felügyeli.

A Blockchain Solutions Zrt. vezérigazgatója Hugauf Árpád, Magyarország első számú ponzimestere, MLM játékosa és mesemondója. Gyakorlatilag az összes piramis-disznóságban szervezőként és terjesztőként benne volt és van jelenleg is.

Bár szorgalmasan próbálja eltüntetni a kompromittáló videókat és weboldalakat miután programjai bebuknak, a Google sok mindenre emlékszik.

Hugauf nem maradhatott ki a Beonpush piramisjátékból, amelyet a YouTube-on és a Facebookon terjesztett.

Hugauf minden bizonnyal benne volt a Kairosban, mert a Google keresője még mindig emlékszik annak ellenére, hogy a Kairos linkje már nem elérhető.

Íme egy másik találat Kairos Hugauf kifejezésre.

Hugauf Cryptogold Ponzi-videóját már leszedték, de azért a kompromittáló szöveg megmaradt az utókornak.

Hugauf a Dascoin shitcoinból is próbál nyerészkedni, amelyet a kanadai hatóságok már betiltottak British Columbiában, de ez őt miért is zavarná.

Bízok abban, hogy a tömérdek mennyiségű bizonyíték bemutatása után nyilvánvalóvá vált az olvasókban is, hogy a Smart Crypto Note csupán a nevében kriptopénz és semmi forradalmi ötlet nincs a háttérben. Valójában egy teljesen átlátszó és nyilvánvaló átverésről van szó egy megrögzött sorozat-ponzijátékostól a blockchain mögé bújtatva, ahol a befektetők 100%-ban el fogják bukni a befektetett pénzüket értéktelen pontok ellenében.

– Ponzivadász

FIGYELEM! Jelen cikkünk egy vendégbejegyzés. A cikket egy nevét számunkra sem felfedő Olvasónk küldte át, kinek célja, hogy leleplezze a Smart Crypto Note állítólagos kriptovaluta körül állandósult furcsaságokat. A Bitcoin Bázis híroldal nem támogatja és csapata semmilyen formában nem asszociálható a fenti bejegyzés tartalmával! A Bitcoin Bázis független híroldal és egyetlen célja az objektív tájékoztatás.

Ugyanakkor a Bitcoin Bázis csapata elkötelezett a transzparens, csalásoktól mentes, Szatosi Nakamoto Bitcoin fehér könyvében lefektetett decentralizált, politikamentes és innovatív technológiai imázs ápolásában, melybe a gyaníthatóan Ponzi-sémában, MLM-ben működő, a Bitcoin és blokklánc technológia reputációját hamisan meglovagolni kívánó magyar és külföldi kriptovaluta projektek nem férnek bele és az kriptovaluta ökoszisztéma alapelveivel összeegyeztethetetlenek.

Borítókép: Kincs ami nincs című 1981-es Bud Spencer és Terence Hill film posztere

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük