A Smart Valor választ talált a kriptopénz piacok volatilitására

A kriptoeszköz befektetési platform Smart Valor egy új a svájci frankhoz rögzített kriptovaluta kibocsátását tervezi. A CHFt coin ezzel azon stabilcoinok napról-napra növekvő listáját bővíti, melyek célja, hogy kiiktassák a hétköznapi életben való elterjedést akadályozó extrém árfolyammozgásokat.

A Smart Valor a CHFt kibocsátás előkészítése érdekében már felvette a kapcsolatot a svájci bankokkal és kriptotőzsdékkel. A pénzügyi intézetek hálózata fogja kibocsátani a stabilcoint, mely révén megakadályozhatóak lesznek a kínálati zavarok, ha az egyik netán bezárna.

A vállalat platformján tokenizált pénzügyi eszközök széles választéka kereskedhető. Ennek célja, hogy így váljon a pénzügyi piac egy sokkal demokratikusabb, nagy tömegek számára elérhető szektorrá anélkül, hogy végig kellene menni a hagyományos pénzügyi rendszer buktatóin.

A kriptopénz gazdaság kevesebb mint 10 éves és az óvatlan befektetőkre számos veszély leselkedik. Az egyik ilyen a már említett volatilitási kockázat. A gyerekcipőben járó szektornál nem ritkák a kétszámjegyű árfolyam kilengések, különösen akkor, mikor a befektetők csordaszellemet követve szállnak be vagy zárnak le pozíciókba/at.

Befektetési kockázat csökkentése

A volatilitás következtében a bitcoint nem lehet a mindennapi költségek rendezésére fizetőeszközként használni. Egyben sokakat elriaszt attól, hogy a hagyományos pénzügyi intézményekről kripto-kereskedelemre váltsanak. A Smart Valor CEO-ja, Olga Feldmeier szerint a CHFt segíthet lecsillapítani a volatilitás okozta fenntartásokat és több embert segíthet a pénzügyei tokenizálálásban.

Olga Feldmeier Smart Valor“A stabilcoin nem előfeltétele a Smart Valor használatának, de helyette egyfajta forszázs, amely elősegíti a tömeges elterjedést a befektetői oldalon és közben számos ember munkája értékelhetővé válik a digitális világban,” magyarázta.

“Már most több mint 50 millió ember használ bitcoint és a szám napról-napra nő. Mindeközben sokan alternatív érméket vásárolnak hogy csökkentsék a volatilitás kockázatát és egyben befektetési céllal. A stabilcoinok ugyanilyenek lesznek, ami fontos, az emberek szabadon dönthetnek.”

A CHFt nem az első stabilcoin, több tucat van a világon és még vagy egy tucat van fejlesztés alatt. Legalább 3 ilyen svájci projekt van a frankhoz kötve.

Új váltó

A Smart Valor nem rendelkezik kőbe vésett ütemtervvel a CHFt stabilcoin élesítése kapcsán. A vállalat a hónapokban nyert svájci szabályozó jóváhagyást mint pénzügyi közvetítő és feltett szándéka az érme kibocsátása, de előbb túl kell esnie a szabályozói akadályokon.

Jelenleg a projekt érdekében a Smart Valor egy leányvállalatot hozott létre Liechtensteinben, ami sokak szerint sokkal barátságosabb a kriptopénzek irányába, mint maga Svájc. Liechtensteinben már rendelkeznek szabályozói jóváhagyással egy kriptotőzsde működtetésére hasznossági és fizetési tokenekre.

Emellett a platform liechtensteini banki engedélyért is folyamodott, több más svájci engedéllyel együtt.

November 26-án zárul a Smart Valor ICO token privát előértékesítése ahol 1 CHF = 1 VALOR áron lehet kedvezményesen tokeneket vásárolni. A csapat a privát értékesítés során már 5 millió dollárt gyűjtött. További infók:

Regisztráció előértékesítésre: https://smartvalor.io/en/auth/signup?action=presale
Fehér könyv: https://smartvalor.com/register-whitepaper/
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/smartvalor/
Telegram: https://t.me/smartvalor_official

**Figyelem! Fenti írásunk egy sajtóközlemény. A Bitcoin Bázis nem vállal felelősséget a cikk tartalmáért, megbízhatóságáért, minőségért és a hirdetés természetéért. Olvasóinknak fokozottan ajánljuk az egyéni kutatást és a cikkben közölt állítások alapos ellenőrzését.***