Edward Snowden szerint Kína tilalma erősebbé tette a Bitcoint

A világhírű informátor megjegyezte, hogy a Bitcoinnal jelentősen magasabb szinten kereskednek az emberek, annak ellenére, hogy egy ”összehangolt globális kampányt” indítottak ellene.

Edward Snowden az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség korábbi alkalmazottja, aki a a kormány tömeges megfigyelési programjáról szivárogtatott ki szigorúan titkos dokumentumokat. Snowden úgy véli, hogy Kína eddigi legszigorúbb kriptovaluta-tilalma csak megerősítette a Bitcoint, nem pedig meggyengítette azt.

A Bitcoin hashrátájának sikerült teljesen visszatérnie a kínai kormány által a kriptobányászatra gyakorolt tilalmainak ellenére is. A legnagyobb kriptovaluta árfolyama október 3-án a 49 000 dolláros határt is átlépte.

Snowden, aki tavaly állandó tartózkodási jogot kapott Oroszországtól, 2020 márciusában, miután a kriptovaluták zászlóshajója több mint 50 százalékkal visszaesett, ő épp a Bitcoin vásárlásáról tweetelt.

A 38 éves informátor megjegyzi, hogy a kriptovaluta azóta megtízszereződött annak ellenére, hogy ”összehangolt globális kampányt” indítottak ellene.

”Nincs vége, amíg be nem fejeződik”

Tekintettel a Bitcoin kiemelkedő teljesítményére úgy tűnhet, hogy a kormányok máris feladták az ellene indított akcióikat. Azonban Snowden úgy véli, hogy a kriptovaluta számára az igazi megpróbáltatás még csak most következik.

Egy Twitter-felhasználónak, aki azt állította, hogy „a kormányok késleltetik az elkerülhetetlent”, azt válaszolta, hogy „nincs vége, amíg be nem fejeződik”. Ezzel arra utalt, hogy a kormányok úgy tilthatják be a Bitcoint, mint ahogyan az aranyat tiltották be. 1933-ban Franlin Delano Roosevelt elnök betiltotta az aranytulajdont. A tilalmat végül Gerald Ford elnök oldotta fel 1971-ben, amikor a televízióban látott egy aranypárti szószólót, aki meggyőzte őt, hogy véget kell vetnie ennek a felesleges korlátozásnak.