Sok kriptobefektető a gyerekei jövője miatt fektet kriptovalutákba

A nigériai, kenyai és dél-afrikai kriptotulajdonosok többsége azért foglalkozik kriptovalutákkal, hogy jobb jövőt biztosítson gyermekeinek.

Egy friss felmérés szerint a legtöbb kenyai, nigériai és dél-afrikai kriptopénz befektető hosszú távú céllal lépett be a digitális eszközök piacára, például a családjuk jólétének biztosítása érdekében.

A londoni székhelyű cég – a Luno – közel 7000 résztvevővel végzett felmérést Nigériából, Kenyából, Dél-Afrikából, az Egyesült Királyságból, Ausztráliából, Indonéziából és Malajziából, hogy megtudja, milyen okok vezették őket arra, hogy digitális eszközökbe fektessék pénzüket.

Az eredmények szerint a három afrikai ország lakosainak többsége pénzügyileg képzett és értelmes, emellett hosszú távú célokra fektet be, mivel 69%-uk azért foglalkozik kriptóval, hogy jobb életet biztosítson a családjának.

Ha jobban megnézzük, 48%-uk a befektetett pénzt a gyermekeik jövőbeli oktatási költségeinek kifizetésére fordítanák. Ehhez képest 43% ugyanezt tenné egy olyan alap létrehozása érdekében, amelyet továbbadna a rokonainak. Mindössze 3% ismerte el, hogy nincs terve a befektetési döntések meghozatalakor.

Marius Reitz – a Luno afrikai vezérigazgatója – az afrikai helyzetet “kriptoforradalomként” jellemezte, hozzátéve, hogy a kontinensen hatalmas potenciál rejlik:

“Az elmúlt hetekben nagy figyelem irányult az afrikai kriptorevolúcióra, és miközben a benne rejlő potenciál rendkívül izgalmas, létfontosságú, hogy biztosítsuk, hogy a fogyasztók biztonságos és felelős módon vegyenek részt ebben az átmenetben.”

A helyiek nagy részének azonban nincsenek alapvető ismeretei a kriptovalutákról, ezért nem is gondolkodnának azon, hogy ezekbe fektessenek be. A nigériaiak 55%-a árulta el, hogy semmit sem ért az eszközosztályról, míg Dél-Afrikában és Kenyában ez az arány 56% és 64% volt.

Mi a helyzet a többi országban?

Az Egyesült Királyságból, Indonéziából, Ausztráliából és Malajziából származó résztvevők többsége némileg más érveket osztott meg a digitális eszközpiacra való belépés mellett, mint az afrikai lakosok.

Az ausztrálok 41%-a vallotta be, hogy azért fektet kriptóba, hogy ingatlanra tegyen félre, míg a brit, indonéz és maláj megkérdezettek a nyugdíjalap kiegészítése volt a legnépszerűbb válasz.

A felmérés szerint a kripto befektetők közel egyharmada a portfóliójának legfeljebb 10%-át tartja digitális eszközökben. 12%-uk 11-20%-át, 10%-uk pedig vagyonának 21-30%-át bitcoinban vagy az altcoinokban tartja.

Emellett a felmérésből kiderült, hogy a kriptotulajdonosok sokkal nagyobb valószínűséggel rendelkeznek más típusú pénzügyi eszközökkel is, mint az általános lakosság. A kenyai résztvevők 4%-a mondta például, hogy egyszerre rendelkezik digitális eszközökkel és arannyal, míg Malajziában és Indonéziában ez a mutató 39%-ra, illetve 63%-ra ugrott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.