Sokat buktak a Bitcoin derivatív marginkereskedők az árfolyamcsúcs után

A Bitcoin ára nagyot zuhant, miután tegnap, november 10-én új csúcsra emelkedett az árfolyam, és úgy tűnik, hogy a szokásos tettesek ismét katalizátorként járultak hozzá az eséshez.
A Bitcoin ára néhány óra alatt több mint 5000 dollárt zuhant a november 10-i kereskedési csúcs után. A Binance adatai szerint a világ elsőszámú digitális eszköze 8,4%-kot esett 63 200 dollár közelébe, miután tegnap új történelmi csúcsot állított be 69 000 dollárnál.

BTC árfolyam

Megégették magukat a marginkereskedők

Nem először fordult elő, hogy a túlzott tőkeáttételes pozíciókat a kriptoderivatív piacokon likvidálták, ami további felszámolások sorozatát és az ebből következő árzuhanást okozott.

Dylan LeClair kriptoelemző meg is állapította, hogy a margin Bitcoin határidős nyitott tételek kamata először megugrott az árfolyam csökkenése előtt.

“Masszívan kilőtt a BTC margin határidős nyitott tételek kamata ma délután (a kereskedők long BTC pozíciókat vettek fel BTC-vel fedezetként). Viszont nincs ingyen ebéd – ezeket a kereskedőket hamar lerázzák magukról,” magyarázta LeClair.

Margin kereskedés

A nyitott kamat egy mérőszám, amely a kiegyenlítetlen derivatív ügyletek teljes számának mérésére szolgál.

Egy on-chain elemző, David Puell is figyelemmel kísérte az eseményeket, és megjegyezte, hogy az OI (Open Interest) kiugrása a Binance-en volt tetten érhető, és nem a CME-n (Chicago Mercantile Exchange). Hozzátette, hogy a szerződések iránti kereslet meghaladta a spot keresletet, és ez miatt felárral kereskedtek. Elmagyarázta, hogy az OI olaj volt a tűzre, mint a likvidációs események előrejelzője. A likviditást az okosabb játékosok lefelé is megragadhatják.

Puell kiemelte, hogy az OI-t tartó Binance még inkább csak jelzés volt, mivel itt nagyobb az árrés, mint a CME-n. Az összeomlás után a szerződések prémiumát törölték, amit az elemző egy egészséges lépésnek tartott. Emellett hozzátette: „jó a váltás a prémiumról a diszkontra az összeomlás utáni konszolidációnál. Ha ez következetes, akkor nagyon egészséges.”

A tőkeáttételes pozíciók felszámolása az idei évben többször is lejátszódott már. Szeptember elején a Bitcoin napi 10 000 dolláros piros gyertyát rajzolt le a tőkeáttételes long pozíciók tömeges felszámolása miatt.

Bitcoin árfolyam előrejelzés a marginkereskedők zakója után

A BTC 3%-os esésben volt a mai nap folyamán, viszont már 6%-ot veszített a tegnapi rekord óta. De úgy tűnik, az elmúlt néhány órában elkezdett konszolidálódni ezen a szinten. Az alsó támasza az árfolyamnak most 64 300 dollár körül mozog. De egy tartós emelkedéshez 66 700 dollár fölé kell kerülnie, mielőtt potenciálisan új történelmi csúcs felé mozdulhatna el újra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük