Sorsdöntő ponthoz érkezett a bitcoin a Soros Alapkezelő szerint

Dawn Fitzpatrick, a Soros Alapkezelő kommunikációs igazgatója szerint a kriptovaluták és elsősorban a bitcoin sorsdöntő ponthoz érkeztek, javarészt az Amerikai Egyesült Államokban jelenlévő rekord magas pénzkínálat és a dollárral kapcsolatos leértékelődési félelmek okán.

Fitzpatrick megerősítette, hogy a Soros Alapkezelő, melynek alapítója a Magyarországon az utóbbi években bizonyos okok miatt közismertté vált Soros György, rendelkezik bitcoinnal és a bitcoin háttérinfrastruktúrájával kapcsolatos befektetésekkel. Mondanivalóját folytatva a bitcoint „érdekesnek” nevezte, majd kifejtette, hogy véleménye szerint az utóbbi időben felgyorsult intézményiesedése miatt már nem lehet amolyan alternatív, vagy különc befektetésnek tekinteni.

Fitzpatrick a bitcoin legfőbb előnyeinek három dolgot nevezett meg; egyszerűen tárolható, egyszerűen gazdát cserél, továbbá véges számban elérhető, azaz belső inflációja csak korlátozott mértékben lehetséges. Véleménye szerint mindezen előnyök miatt már most is számos befektető preferálja a bitcoint az arannyal szemben.

Számos elemzőhöz és kisbefektetőhöz hasonlóan ő is kiemelte, hogy a dollár egy év alatt negyedével növekedett pénzkínálata fenntarthatatlanná vállhat, és pont ez hajtja a befektetőket hagyományosan alternatívnak vagy másodrangúnak tekintett befektetések felé. Ahogy azonban egyre nő és nő az érdeklődök száma, ezen befektetések, mint például a bitcoin, szép lassan elválaszthatatlan részévé válnak a fő irányvonalnak, és egyenrangúságot követelnek maguknak az olyan hagyományos befektetések mellett, mint például az arany, a részvények vagy a kötvények.

Fitzpatrick arról is beszélt, hogy véleménye szerint a központi bankok által kibocsátott digitális valuták is jóval hamarabb széleskörűen elterjedhetnek, mint amire a többség számítana, valamint kiemelte, hogy jelenleg ennek a fajta innovációnak az élén Kína jár, ahol már jó ideje tesztüzemben van a digitális Jüan. Kérdésre válaszolva megerősítette, hogy valóban léteznek más országokban is hasonló kezdeményezések, meglátása szerint azonban jelenleg egyértelműen Kína áll a digitális valuta verseny élén.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük