A Stellar fizetési hálózat az XRP helyére pályázik?

  • 3
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az utóbbi időben a Stellar fizetési hálózat, mint nyílt forráskódú, megosztott fizetési infrastruktúra, egyre népszerűbbé válik a befektetők körében. Lehetőségeinek csak a csillagos ég szab határt, technológiája összeköti az embereket, fizetési intézményeket és bankokat, megkönnyíti a devizaváltást és a pénzügyi tranzakciókat gyorsabbá, megbízhatóbbá és olcsóbbá teszi. Mindezt a natív lumens (XLM) kriptopénze segítségével.

Ha a Ripple Labs és a Ripple XRP token korábbi sikereit nézzük, sokáig tűnt, hogy az XRP mellett nem igazán rúghat a labdába az XLM. Azonban a piac nem preferálja az XRP-t, mert az inkább a bankok munkáját segíti, nem pedig a kis emberek közötti tranzakciókat, mint a Stellar fizetési hálózat. Ez fontos tényező lehet a lumens felemelkedéséhez.

Július folyamán a Stellar nagy lépést tett előre ugyanis a lumens megelőzte a litecoint a Coin Market Capon piaci kapitalizáció tekintetében és így a hatodik helyre zárkózott fel a listán. Előfordult, hogy értéke egy nap alatt 13%-ot emelkedett messze felülmúlva a többi coin teljesítményét és a piaci várakozásokat.

A kormány támogatja

Míg a Stellar legnagyobb vetélytársa a Ripple a szabályozókat nem igazán tudta meggyőzni fontosságáról, addig a Stellar protokoll folyamatosan kapja a zöld jelzéseket. A vezető OTC piac, az ItBit és a Stellar fizetési hálózat lumense megkapta New York államtól a kriptogazdaság egyik legnagyobb trófeájának számító kriptopénz engedélyt, a Bitlicence-et. Ez még nem jelenti azt hogy a Stellar útja innentől  a hold, de a hőn áhított engedéllyel nagyot nőttek a befektetők szemében.

Új ICO-k

A Stellar fizetési hálózat célja, hogy univerzális devizaváltó (euró, dollár, bitcoin stb.) platformmá váljon, sőt lumens coinja jövőjét úgy képzeli el, hogy összekötő kapocsként szolgáljon a hagyományos devizák és a kriptopénzek között.

Ezen kívül a protokoll több új token és ICO platformjaként is szolgál. A Stellar első stabilcoinja, a Stronghold USD 1:1 arányban lesz az amerikai dollár árfolyamához kötve és eddig a befektetők is pozitívan állnak a coinhoz. A Stellar olyan neves cégtől kapott támogatást a stabilcoin megvalósítására mint az IBM.

A Stellar fizetési platform képes lehet a mikrotranzakciókat kezelni elhanyagolható díjakért cserébe, utalásokat intézni anélkül, hogy harmadik feles bankkal vagy devizaváltóval kellene üzletet lebonyolítani és mindezt pár másodperc alatt.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.