Stellar (XLM) már az 5. legnagyobb kriptovaluta

A nyílt forrású kriptovaluta transzfer protokoll a Stellar Lumens (XLM) token az EOS-sal helyet cserélve az 5. helyre verekedte magát a legfrissebb piaci kapitalizációs adatok alapján. Az erősödésbe közrejátszhat a 125 millió dolláros Blockchain.com XLM airdrop bejelentés is.

A Coin Market Cap adatai alapján az XLM piaci kapitalizációja 5,12 milliárd USD kiszorítva a TRON-t a top 10-ből és helyet cserélve az EOS tokennel a top 5-ben.

A Blockchain.com tárca szolgáltató a múlt héten jelentette be, hogy az első és eddig egyetlen airdrop akcióját a Stellar Alapítvánnyal közösen tervezi végrehajtani, amely során 125 millió dollárnyi összegű XLM tokent osztanak szét a felhasználók között.

A kampány célja, hogy növelje az anti-Ripplének is kikiáltott Stellar ismertségét a szélesebb társadalmi körökben.

“A privát kulcsokkal felhatalmazzuk a felhasználókat arra, hogy ne csak tárolják a kriptóikat, de használják is. Cserébe [a Blockchain.com] hozzájárulhatunk egy nagyobb és sokkal aktívabb kriptoközösség kiépítéséhez, felhajtjuk a hálózati hatást amely révén az ökoszisztéma sokkal hasznosabbá és értékesebbé válik a többségnek…” 

A CEX.IO-n már Stellar Lumen (XLM) tokent is tudtok vásárolni.

“… blokklánc airdroppok egy nagyszerű módja hogy a kriptovaluta létrehozók növeljék a decentralizációt és az elfogadottságát az új hálózatoknak. Szerintünk kiváló a kriptók használóinak,” magyarázta Peter Smith Blockchain.com CEO egy blogbejegyzésben. Az airdropban bárki részt vehet, aki rendelkezik egy Blockchain.com wallettal.

“…Azért kezdünk a Stellarral, mert a hálózata a skálázhatóságra van kihegyezve.”

Kormányzási válság az EOS-nál

Stellar az airdroppot megelőzően már bejelentette, a tokenjeinek szétosztása az egyik legfontosabb stratégiáját képezi.

“…A hálózat elég nagyra nőtt ahhoz, hogy tömegesen osszuk szét annak érdekében, hogy értelme legyen,” áll a bejegyzésben.

XLM a manőverrel átvette az 5. helyet az EOS-tól amely a héten kormányzási válságot él át, mivel egyes aktorok az ökoszisztémájában képesek visszafordítani a tranzakciókat, ami ellentmond a nyílt blokkláncok egyik alapvíziójának, hogy visszafordíthatatlanok és megmásíthatatlanok legyenek.

Az akcióra dühösen reagált a közösség amivel a vezetők azzal védekeznek, hogy a szóban forgó számlákat feltörték és a valós tulajdonosok jóváhagyása lettek mozgatva ezért volt szükség bírák döntésére a források visszautalására.

Egy múlt havi interjúban a technológiai vezető Dan Larimer szerint nincs szükség az EOS-nál decentralizált funkciókra, mivel a koncepció “nem ezt kívánja elérni”.

Ha többet szeretnétek megtudni a Stellarról, olvassátok el a vásárlási útmutatónkat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük