Egy milliárdos kriptobefektető mindent megtesz, hogy megmentsen egy tokent

A Tron alapítója, Justin Sun az elmúlt héten 35 millió dollárnyi kriptót utalt át a Binancere. Az utalások 12 különböző tokenre lettek elosztva. Az érmék elsősorban DeFi eszközökből álltak, ami arra utal, hogy Sun likviditást kíván biztosítani a Curve Finance számára.

Sun milliós tranzakciói

A blokklánc adatokból kiderül, hogy Sun legutóbbi befizetése 3,45 millió dollár értékű ETHFI-t tartalmazott, amelyet állítólag egy airdropon keresztül szerzett. 333 ezer dollárnyi egyéb DeFi-tokent, köztük SCVX, SMATIC, SGAL, SWOO, $PROS és $TRU értékpapírokat is mozgattak.

Ezenkívül sor került 6,22 millió dollár értékű CRV átutalására is. Ebből 5 millió dollár egy tavaly augusztusi tőzsdén kívüli (OTC) ügyletből származhatott, amelyet közvetlenül egy Egorovhoz, a Curv Finance alapítójához kapcsolódó pénztárcától vásároltak, 0,4 dolláros kedvezményes tokenenkénti áron.

Az átutalások azután történtek, hogy Sun korábban 5 millió CRV tokent vásárolt közvetlenül Egorov pénztárcájából. A kedvezményes ár azt sugallja, hogy Justin Sun talán megpróbálja megakadályozni a Curve alapítójához kötött kölcsön felszámolását, amelyet a csökkenő CRV-árak váltottak ki.

Hatalmasat zuhant a Curve Finance tokenje

Csütörtökön a Curve Finance drámai zuhanást tapasztalt. A teljes lekötött értéke meghaladja a 2,2 milliárd dollárt, de a natív tokenje, a CRV 30%-os zuhanáson ment keresztül. Az esés a vállalat alapítója, Michael Egorov likvidálása miatt következett be.

A Lookonchain és az Arkham blokkláncelemző cégek adatai szerint Egorov jelentős, közel 100 millió dollár értékű stablecoin-hitelt vett fel, 140 millió dollár értékű CRV-t használva biztosítékként. A felszámolás lehetőségére a szakértők már korábban felhívták a figyelmet.

Az esemény egy sor eladási hullámot indított el, mivel Egorov pozícióit automatikusan likvidálták a hitelösszeg fedezésére. A hirtelen megugró eladási nyomás egy ponton közel harmadával csökkentette a CRV token árát, ami pánikot okozott a DeFi piacon. Egorov a közösségi médiában elismerte a likvidálást, és kijelentette, hogy rövidesen vissza kívánja fizetni a fennmaradó tartozást.

Érdekesség, hogy Michael Egorovnak nem ez az első csődbement projektje. A 2016-ban indított Nuchyper 2022-ben omlott össze, de ennek oka nem az adósságokhoz, hanem a Terra Luna összeomlása utáni piaci helyzethez köthető.