Svájcban zöld utat kapott a hatóságtól az első kriptoalap

Svájc pénzügyi piacfelügyelete szerdán közölte, hogy jóváhagyta az ország első olyan alapját, amely elsősorban kriptoeszközökbe fektet.

A Crypto Market Index Fund a minősített befektetőkre korlátozódik, és a különleges kockázatokkal járó egyéb alternatív befektetési alapok kategóriájába sorolható – közölte közleményében a svájci pénzügyi piacfelügyelet, a FINMA.

A kriptoeszközök blokklánc- vagy elosztott főkönyvi technológián alapulnak.

“A komoly innováció elősegítése érdekében a FINMA következetesen technológiasemleges módon alkalmazza a pénzügyi piaci törvények meglévő rendelkezéseit” – tette hozzá, így biztosítva, hogy az új technológiákat ne használják a meglévő szabályok megkerülésére.

Mivel a kriptoeszközök különleges kockázatokkal járnak, a FINMA közölte, hogy a jóváhagyást konkrét követelményekhez kötötte, többek között ahhoz, hogy az alap csak olyan eszközökbe fektethet be, amelyek kellően nagy kereskedési volumennel rendelkeznek, mint például a bitcoin vagy az ethereum.

A befektetéseknek továbbá olyan közismert partnereken és platformokon keresztül kell történniük, amelyek a Pénzügyi Akció Munkacsoport valamelyik tagországában székhellyel rendelkeznek, és a megfelelő pénzmosás elleni szabályozások hatálya alá tartoznak – tette hozzá a pénzügyi felügyelet.

További érdekes cikkeink:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.