Svájci SIX értéktőzsde Ethereum alapú tőzsdei terméket indít

A svájci SIX értéktőzsde Ethereum alapú tőzsdén kereskedett terméket (ETP) listázott.

A SIX Group tegnap jelentette be, hogy március ötödikével megkezdődött az Amun Ethereum ETP kereskedése melynek a tickerje az AETH. Az instrumentum éves kezelési díja 2.5% és a kibocsátója a svájci Amun AG.

Az ETP-k olyan pénzügyi befektetési eszközök, melyek mögöttes eszközei lehetnek árucikkek vagy akár kriptovaluták is, és a részvényekhez hasonlóan kereskedhetőek a tőzsdén.

Az Amun Ethereum ETP már a harmadik SIX tőzsdén listázott ETP. Múlt hónapban került listázásra az Amun Bitcoin ETP is ABTC tickerrel.

Ezelőtt, múlt év novemberében pedig egy kriptovaluta kosár piaci kapitalizációját és likviditását követő ETP került listázásra, az Amun Crypto Basket Index ETP, viccesen a HODL szimbólum alatt. A HODL pillanatnyilag a bitcoin, ether, XRP, bitcoin cash és litecoin piaci változásait gyűjti csokorba.

AMUN HODL ETP USD-ban, TradingView

A kereskedőcég állítása szerint a bevezetés óta 1113%-kal kereskedik magasabban az instrumentum.

Az Amun prospektusa alapján a kriptovaluta alapú múlt év novemberében kibocsátott ETP nem számít kollektív befektetési formának a svájci kollektív befektetési formákra vonatkozó szövetségi törvények értelmében (CISA) és mint ilyen, nem tartozik a CISA fennhatósága alá és a svájci pénzfelügyeleti hatóságtól (FINMA) nem igényel felügyeletet és jóváhagyást. Annyit jelent, a kriptó ETP-be fektetők nem jogosultak a CISA szabályozás értelmében alapesetben járó befektetői védelemre.

A SIX értéktőzsde a felügyeleti korlátozások ellenére komolyan gondolja blokklánc alapú befektetési termékei bevezetését és felfuttatását. A hetekben jelentette be, hogy egy blokklánc platform indítását tervezi a részvény és kötvénykereskedelem felgyorsítása érdekében.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük