A SWIFT nemzetközi end-to-end utalási lehetőséget fog bevezetni Európában

A kriptovaluták használatának elterjedésével, a SWIFT-nek fel kell készülnie arra, hogy gyorsabb, megbízhatóbb és költséghatékonyabb megoldásokat kínáljon az ügyfeleik számára. Most úgy tűnik, hogy a tettek mezejére lépnek, hiszen készen állnak arra, hogy elindítsák új projektjüket, amely gyors nemzetközi fizetési lehetőségeket kínál az európai ügyfeleik számára. A jelentések szerint a szervezet a működőképes visszaigazoláson dolgozik a kívánt cél elérése érdekében.

A SWIFT azt tervezi, hogy a Szingapúr – Ausztrália közötti egyperces fizetési konfirmáció biztosítása után, most a vén kontinensen teszi elérhetővé legújabb vívmányát.

Közben a SWIFT sem rest a földbe döngölni a direkt kihívóinak számító kriptovalutákat, és nagy médiafigyelmet kapott nemrég, amikor a kriptovalutákkal kapcsolatos véleményének adott hangot:

“Értékük folyamatosan csökken, olyan, mint egy jojó. Haszontalanok és instabilak. Még ha a kriptovállalatok stabilaknak is mondhatóak, ez még akkor is egy valutakosár.”

A SWIFT eközben elismeri azt, hogy a hagyományos fizetési ágazatban a fogyasztók és egy üzleti vállalkozás között lebonyolított tranzakció teljesítésekor, a nyitvatartási idő és a tranzakciós sebesség között óriási eltérése tapasztalható. Ezért van az, hogyha egy felhasználó délben szeretne pénzt küldeni például Ausztráliából Kínába, a nyitvatartási idők különbségei miatt akár 12 órás késéssel is számolhat.

A SWIFT most megpróbálja áthidalni a nemzetközi és a hazai tér közötti különbségeket. Ezenkívül azon dolgozik, hogy kiterjessze az end-to-end automatizált fizetési megoldásait az európai piacon is. A szeptember 10-én egy londoni tájékoztatón elhangzott kriptovaluta kommentárokra a SWIFT rátett egy lapáttal mikor a Facebook Libra projektjét is szóvá tette. A vállalat szerint, a digitális eszköz csak akkor lehet igazán sikeres, ha az ügyleteket a Librán belül hajtják végre. Ezen felül azt is megjegyezték, hogy a digitális eszközök nem érintik a már meglévő hagyományos fizetési rendszert. A SWIFT reakciói igen változatosak voltak, főleg a kriptoiparra vonatkozóan.

A szélesebb kriptós közösség nem is várt más megnyilvánulást a cégtől. Egyesek szerint, a kriptovaluták mainstream elfogadásának felfutása akár térdre is kényszerítheti a hagyományos fizetési rendszer védőbástyáját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.