Szabad a vásár a Bitfinexen: nincs többé minimális letétkövetelmény

  • 16
  •  
  •  

A Bitfinex még 2017-ben a bitcoin-mánia csúcsán vezette be minimális letétkövetelményét a regisztrálóknak.

Kriptovaluta kereskedési robotok megfizethető áron! Passzív jövedelem egy életre!

A tőzsde (összes hírünk a Bitfinexről itt) eddig az új regisztrálóktól 10 000 dollár minimális letétet (~2.7 M Ft) kért ahhoz, hogy számlát nyisson nekik.

2017-ben annyira felfutott a kriptopénz kereskedési láz, hogy a kereslet szortírozására érdekében bevezették a minimális letétkövetelményt, így csökkentve a regisztrálók számát és koncentrálva a vastagabb pénztárcájú felhasználókra.

A Bitfinex nem volt az egyetlen, mely hasonló lépésre kényszerült (lásd például a jóval kisebb CEX.IO tőzsdét), de akadtak olyanok is, amelyek inkább nem is fogadtak új regisztrálókat hónapokon keresztül. A Bitfinex először leállította az új regisztrálók fogadását, majd 2018 januárban bevezette a 10 000 dolláros letétkövetelményt, és a zseton befizetése nélkül nem is engedett kereskedni.

Miután ezt elérte a regisztráló, utána már mehetett a letétje 10 000 dollár alá.

A Bitfinex a friss lépéssel újra elkezdett nyitni a kiskereskedők felé mialatt az intézményi befektetőket is igyekszik platformjára csábítani. Az utóbbi lépés érdekében partnerségre lépett a kereskedési ügyletegyeztető technológiát biztosító Connamara céggel, hogy létrehozza a Financial Information eXchange (FIX) kereskedési gateway-t.

Emellett intézményi szintű hozzáférést is bevezetett a svájci Market Synergy céggel közösen, ami elsősorban bankoknak, brókereknek és alapkezelőknek és értékpapír tőzsdéknek kínál kriptopénz kereskedési megoldásokat.

Jean-Louis van der Velde, a Bitfinex CEO-ja szerint: “Egyszerűen nem tudtuk tovább figyelmen kívül hagyni a szélesebb közönség növekvő hozzáférési kérelmet a Bitfinexen való kereskedelemre. Az elmúlt hat hónapban keményen azon dolgoztunk, hogy felkészítsük a platformunk a regisztrálók új hullámának. A minimális letétkövetelmény felfüggesztésével az egyetlen korlát a trader által felállított saját korlátok lesznek.”

Regisztrálni és kereskedni a 2012-ben alapított Bitfinex tőzsdére itt tudtok az útmutatónkat pedig itt olvashatjátok.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.