Szabadok legyünk, s ne rabok – itt a Bitcoin Kebab új adása

Itt az új hét és az új epizód. Ismét dübörög a Bitcoin Kebab, a BitcoinBázis podcastje, melynek vendége ezúttal Murányi Árpád bitcoin maxi lesz, aki a Magyar Antropozófiai Társaság Rudolf Steiner házában tartott előadást Bitcoin kontra CBDC avagy “Szabadok legyünk, s ne rabok” címmel és akinek a mottója: “Nem kriptó. Bitcoin.”

A házigazda, Stier Kata vendége elmeséli a kedves Hallgatóknak milyen kapcsolat is van az antropozófia, Tibet és a bitcoin között, mikor és hogyan ismerkedett meg a vezető kriptopénzzel. Szó lesz a hinduizmusról, buddhizmusról, a bitcoin mögötti technológiáról, a bitcoin iránti elköteleződésről, illetve arról, hogy Árpád számára mit is jelent az, hogy bitcoin maxi. Katáék a bitcoin tömeges elfogadásának lehetőségeiről, a központi bankok és az általuk áhított CBDC-kibocsátásról, a bitcoin kételkedőkről, és az ismerősöknek tartott bitcoin szónoklatokról is beszélgetnek.

Természetesen nem mennek el szó nélkül a Bitcoin Layer 2-es hálózata, a Lightning Network, mellett sem, de érkedes beszélgetés kerekedik ki az altcoin decentralizáltságáról, valamit az NFT-kről is. Árpád pedig zárásként több hasznos tanácsot is felsorakoztat a kriptovaluta ökoszisztémában még kezdők számára.

Ha ti sem maradnátok le egy rendkívül izgalmas és hasznos információkkal teli adásról, feltétlenül látogassatok el az Anchor oldalára, de a podcast elérhető a korábbi adásokkal együtt a Spotify-on, a PodPaden és a YouTube-on is.

Amennyiben kérdésed, észrevételed lenne a podcasttal kapcsolatban, netán van egy jó ötleted milyen témában és kivel tudnánk egy jót beszélgetni egy műsor keretében, kérjük írj! (📧: [email protected])