Szabályozó eltiltaná a spanyol fociklubokat a kriptós szponzoroktól


Spanyolország értékpapír felügyelete figyelmeztetést adott ki a La Liga vezető fociklubjainak, hogy a kriptovalutákhoz kapcsolódó szponzorszerződéseik “mérgezőek” lehetnek.

Az AS sportújság cikke szerint hozzáfért a spanyol értékpapír felügyeleti bizottság (CNMV) dokumentumához, amiben a La Liga labdarúgócsapatait figyelmeztetik az esetleges jogsértésekre. A szabályozó szerint akár korlátozásokat is bevezethet a La Liga klubok szponzorációs tevékenységeire.

A cikk két olyan klubot emel ki, ami a szabályozó látószögébe került, az egyik a Real Betis, a másik pedig az Atlético Madrid. A Betis mezszponzora az easyMarkets CFD és kriptokereskedési platform a Madridé pedig Plus500 bróker, ami szintén kínál kriptovaluta kereskedést.

A CNMV a dokumentumban nem ítélte el a kriptovaluta kereskedelmi platformokat, de kijelenti, esetlegesen megtilthatja a focikluboknak, hogy kriptotőzsdékkel, brókerekkel, online szerencsejáték platformokkal, forex, CFD és opciós kereskedési oldalakkal szerződjenek le szponzoráció céljából.

A szabályozó szerint a hirdetett termékek összetett pénzügyi termékek és “mérgező hirdetéseknek” bizonyulhatnak a fogyasztó számára.

A Betis és az Atlético nem az egyetlen top spanyol futballklub, ami kriptókkal (is) foglalkozó vállalatokkal szerződött le, az elmúlt években több ilyen akadt, illetve a játékosok maguk is gyakran hirdetnek kriptovalutákhoz, vagy más pénzügyi termékhez kapcsolódó vállalatokat.

Spanyol La Liga klubok és mez szponzoraik | Forrás: AS

Érdekelhet:


Crypto.com referral bankkártya MCO Card.png - Ne maradj ki

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.