Saját rajongói pénzt bocsát ki az AS Roma fociklub (is)

Az olasz AS Roma fociklub egy blokklánc alapú szavazási platformot használ, hogy egy szurkolói tokent bocsásson ki.

Az AS Roma egyben csatlakozik a Socios sportplatformhoz is ahol konkrétan a token kibocsátásra kerül. A tokenek a szurkolókat szavazati joggal ruházzák fel egyes klubhoz kapcsolódó döntések meghozatalakor.

A hivatalos bejegyzés szerint “minél több szurkoló szavaz és kommunikál a klubbal az alkalmazáson keresztül, annál több jutalomban részesülnek, versenyezhetnek vagy lesz hozzáférésük exkluzív szuvenírekhez, játékokhoz és szolgáltatásokhoz.” A szavazás segítségével részt vehetnek a klub sportlétesítményeinek elnevezésében vagy épp a meccsek előtti bemelegítők levezénylésében a Stadio Olimpico stadionban.

A tokeneket a Socios natív tokenjéért lehet majd megvásárolni aminek tickerje CHZ. Alexandre Dreyfus, a Socios CEO és alapító így kommentálta az együttműködést:

“Ez a partnerség lehetőséget nyújt számunkra, hogy a mainstream fogyasztók is megismerkedhessenek a blockchain és kriptopénzek előnyeivel Európában, Ázsiában és Latin-Amerikában. Ha a jelenlegi partnereink összes rajongói bázisát összeadja, már több százmillió sportrajongó és potenciális közönségét számol CHZ és a Socios.com.”

A Chiliz májusban jelentette be stratégiai partnerségét a Binance Chain mainnettel hogy extra likviditást biztosítsanak a hálózatnak a Binance közösség révén.

A labdarúgóklubok komoly ütemben láncolják magukat a kriptovállalkozásokhoz és az elmúlt hónapokban több hasonló lépésről is beszámolhattunk.

A Socios már 4 fociklubbal kötött partnerséget: Juventus, West Ham, Paris Saint-Germain és most az AS Roma.

Portugáliában pedig a patinás SL Benfica döntött úgy, hogy kriptopénzeket is elfogad rajongói boltjaiban és a jegyekért.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük