Szedheti a sátorfáját Londonból a Coinbase

  • 7
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Amennyiben az Egyesült Királyság megegyezés nélkül (no-deal Brexit) lép ki az Európai Unióból, akkor kénytelen lesz az európai ügyfelek fiókjait egy EU-tagországba transzferálni. Erről egy e-mailben értesítette a váltó az ügyfeleit.

Brexit miatti bizonytalanság a kriptopénz váltókat sem kíméli

A már 2016 óta tartó politikai perpatvar Európában nem csak a londoni City pénzügyi hatalmasainak mindennapjait keseríti meg, de már az UK-ban bejegyzett kriptovaluta és blokklánc vállalkozásokat is B-terv kidolgozására kényszeríti.

A San Francisco-i székhelyű Coinbase európai székhelye Londonban található. Azonban egy no-deal Brexit kilépéssel egyik napról a másikra elvesztené hozzáférését európai ügyfeleihez, köztük a magyarokhoz is.

A váltó ezért már a múlt évben elkezdett felkészülni a lehetséges forgatókönyvekre, de ez nem jelenti azt, hogy ne akadhatna egy olyan váratlan szcenárió, amire a tőzsde stratégiái nem gondoltak. Pontosan emiatt kezdte meg egy e-maillel felkészítésüket az eseményre.

Egy Twitter felhasználó megosztotta a kapott e-mailt, amiben a következőt írják:

“…CB Payments Ltd nem lesz képes e-pénz szolgáltatásokkal, mint euró tárcával szolgálni. Ennek fényében a jelenleg fennálló kapcsolatát a CB Payments Ltd.-vel egy másik, engedélyezett Coinbase entitáshoz fogjuk áttranszferálni. A Coinbase által nyújtott szolgáltatásokat nem érinti a transzfer.

Jelenleg az Egyesült Királyságban bejegyzett vállalkozásokat ugyanazok a jogok illetik meg az EU összes tagországában, mint a szigetországban. A Coinbase viszont egy külföldi pénzszolgáltató (amerikai) vállalat, aminek partnerséggel kell rendelkeznie egy helyi pénzügyi intézettel ahhoz, hogy UK ügyfeleknek pénzügyi szolgáltatásokat nyújthasson.

Ezt október végéig még mindenképp a CB Payments végzi, ami egy ott bejegyzett e-pénz engedéllyel rendelkező leányvállalat és felel az EU teljes egészén zajló kriptovaluta tranzakciókért. Egy no-deal Brexit esetén azonban kizárólag az UK állampolgárok pénzügyi tranzakcióit dolgozhatja fel, ami arra kényszeríti a vállalatot, hogy uniós partnerek után nézzen.

Mit jelent egy no-deal Brexit az Angliában regisztrált magyar váltók számára?

Megkérdeztük Magyarország 2 vezető váltóját is a kérdésről, hiszen mindketten az Egyesült Királyságban vannak regisztrálva.

Rátz Tibor, a CoinCash kommunikációs vezetője megkeresésünkre annyit elmondott, hogy tisztában vannak a no-deal Brexit jelentette veszélyekkel és már gőzerővel dolgoznak a megoldáson. Ennél többet viszont nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Magyarország legrégibb váltója, a MrCoin körülbelül egy órája küldött e-mailes levelünkre még nem válaszolt, de amint megküldik álláspontjukat, azonnal frissítjük a cikket.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.