Szépen csendben OTC kriptokereskedési osztályt indított a Coinbase

A Coinbase bármiféle bejelentés nélkül OTC kriptokereskedési osztályt indított a hónap elején.

Egy a Cheddaron kedden leadott interjú során Christine Sandler, a Coinbase értékesítési vezetője beszélt a váltó tőzsdén kívüli (over-the-counter OTC) kereskedési osztályáról. Elmondása szerint a nyitás impulzív, automatikus válasz volt az ügyfelek megkeresésére és kiegészítő szolgáltatást fog jelenteni a meglévő spot kereskedési üzletág mellé. Tapasztalata szerint az intézmények OTC kereskedést folytatva vesznek fel pozíciókat a kriptopénz piacokon.

Az OTC tranzakciók során egy ügylet közvetlenül két fél között zajlik le szemben a váltókkal és tőzsdékkel, ahol a vásárlói és eladói megbízásokat a platformon egyeztetik egy szoftver segítségével.

“Úgy éreztük ez egy óriási előny az ügyfeleinknek hogy egyszerre tudjuk kiaknázni a tőzsdei és az OTC üzletben rejlő lehetőségeket,” magyarázta Sandler az interjú során.

Az OTC pillanatnyilag a Coinbase Prime ügyfelek számára érhető csak el olyan pénzügyi intézményeknek, akik vállalati eszközökkel kívánnak kereskedni.

Az új szolgáltatás várhatóan integrálva lesz a júliusban indult Coinbase Custody intézményi termékbe, ami fedezeti alapoknak és vagyonos magánbefektetőknek kínál kriptovagyon letétkezelést.

Júniusban már volt róla szó, hogy OTC kriptokereskedési osztályt indítana, melyre az első utalásokat még Asiff Hirji operatív igazgató tette. Akkor azt nyilatkozta, a szabályozói engedélyek beszerzése segítené a vállalatot olyan jövőbeli termékek kínálatában, mint kriptovaluta értékpapír kereskedelem, tőkeáttételes kereskedés és OTC. A kellő engedélyeket a váltó már októberben beszerezte a new yorki pénzügyi szolgáltatások igazgató osztályától.

kriptokereskedési osztályt indított a Coinbase

A Coinbase a lépéssel nincs egyedül. A Goldman Sachs tulajdonában lévő Circle tőzsde már egy ideje kínál OTC ügyleteket Circle Trade néven. Ahhoz hogy valaki regisztrálhasson, minimum akkreditált befektetőnek vagy intézményi befektetőnek kell lennie és a minimális árlépésköz 250 dollártól indul. Cameron és Tyler Winklevoss testvérpár Gemini tőzsdéje még áprilisban lépett piacra a bitcoin és ether blokk-kereskedési szolgáltatásával, mely segítségével az ügyfelek magas volumenű ügyleteket hajthatnak végre és addig nem kerülnek be a megrendelőkönyvbe amíg nem kerülnek végrehajtásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük