Szépen csendben OTC kriptokereskedési osztályt indított a Coinbase

A Coinbase bármiféle bejelentés nélkül OTC kriptokereskedési osztályt indított a hónap elején.

Egy a Cheddaron kedden leadott interjú során Christine Sandler, a Coinbase értékesítési vezetője beszélt a váltó tőzsdén kívüli (over-the-counter OTC) kereskedési osztályáról. Elmondása szerint a nyitás impulzív, automatikus válasz volt az ügyfelek megkeresésére és kiegészítő szolgáltatást fog jelenteni a meglévő spot kereskedési üzletág mellé. Tapasztalata szerint az intézmények OTC kereskedést folytatva vesznek fel pozíciókat a kriptopénz piacokon.

Az OTC tranzakciók során egy ügylet közvetlenül két fél között zajlik le szemben a váltókkal és tőzsdékkel, ahol a vásárlói és eladói megbízásokat a platformon egyeztetik egy szoftver segítségével.

“Úgy éreztük ez egy óriási előny az ügyfeleinknek hogy egyszerre tudjuk kiaknázni a tőzsdei és az OTC üzletben rejlő lehetőségeket,” magyarázta Sandler az interjú során.

Az OTC pillanatnyilag a Coinbase Prime ügyfelek számára érhető csak el olyan pénzügyi intézményeknek, akik vállalati eszközökkel kívánnak kereskedni.

Az új szolgáltatás várhatóan integrálva lesz a júliusban indult Coinbase Custody intézményi termékbe, ami fedezeti alapoknak és vagyonos magánbefektetőknek kínál kriptovagyon letétkezelést.

Regisztráció nélkül, olcsó váltási díjakkal tudsz kriptopénzeket vásárolni a Coinmixed.eu kriptotőzsdén. Bitcoin, ether, litecoin, tether stabilcoin és a magyar sikerprojekt tokenje egy helyen.

Júniusban már volt róla szó, hogy OTC kriptokereskedési osztályt indítana, melyre az első utalásokat még Asiff Hirji operatív igazgató tette. Akkor azt nyilatkozta, a szabályozói engedélyek beszerzése segítené a vállalatot olyan jövőbeli termékek kínálatában, mint kriptovaluta értékpapír kereskedelem, tőkeáttételes kereskedés és OTC. A kellő engedélyeket a váltó már októberben beszerezte a new yorki pénzügyi szolgáltatások igazgató osztályától.

kriptokereskedési osztályt indított a Coinbase

A Coinbase a lépéssel nincs egyedül. A Goldman Sachs tulajdonában lévő Circle tőzsde már egy ideje kínál OTC ügyleteket Circle Trade néven. Ahhoz hogy valaki regisztrálhasson, minimum akkreditált befektetőnek vagy intézményi befektetőnek kell lennie és a minimális árlépésköz 250 dollártól indul. Cameron és Tyler Winklevoss testvérpár Gemini tőzsdéje még áprilisban lépett piacra a bitcoin és ether blokk-kereskedési szolgáltatásával, mely segítségével az ügyfelek magas volumenű ügyleteket hajthatnak végre és addig nem kerülnek be a megrendelőkönyvbe amíg nem kerülnek végrehajtásra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.