Coinbase Wallet most már az ethereum classicot (ETC) is támogatja

Egy november 27-ei Coinbase blogbejegyzés ír arról, hogy a tőzsde saját kriptovaluta tárcája, a Coinbase Wallet mostantól már az Ethereum Classic (ETC) érmét is támogatja.

Az Ethereum Classic még egy 2016-os Ethereum hálózatfrissítés (hard fork) során vált ki az Ethereum blokkláncából a több millió dolláros DAO hack kezelése után fellépő közösségi szereplők közötti nézeteltérés eredményeképp.

A bejegyzés leírása szerint a Coinbase Wallet applikáció az elkövetkezendő napokban fog frissülni miután a felhasználók látni fogják az ETC egyenlegüket valamint képessé válnak küldeni és fogadni az ETC wallet címükre. A régebbi Coinbase Wallet felhasználók esetén az ETC címük meg fog egyezni az ETH címükkel.

Az ETC támogatás a vállalat altcoinokra nyitása jegyében történik, mely érdekében a cég fokozatosan további altcoinok és Ethereum alapú tokenek integrálását tervezi a kereskedési platformjára.

A Coinbase már júniusban bejelentette az Ethereum Classic listázását a kereskedési platformján, melyre akkor az ETC árfolyam hirtelen ugrással reagált. Ezt követte augusztusban az ETC integrálása a Coinbase kriptovaluta kosárindexéhez, a Coinbase Index Fund-hoz.

Ugyanebben a hónapban a Coinbase lépését követve a Bittrex bevezette az ETC/USD kereskedési párt, valamint a Robinhood is integrálta az eszközt.

A publikálás idején az ETC a 17. legnagyobb piaci kapitalizációjú kriptovaluta. Az általános piaci esés jegyében 8 százalékot vesztve értékéből 4.26 dolláron kereskedik a Coin Market Cap adatai alapján.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük