Szingapúr is lecsapott a OneCoin piramisjáték szervezőire

A szingapúri hatóságok két személyt ítéltek el, akik a vádak szerint a hírhedt OneCoin piramisjátékba szerveztek be mit sem sejtő helyi áldozatokat. Az ítélet az első ilyen a városállamban, jelentette a helyi Business Times.

A két személy pontos kiléte ismeretlen, de a jelentések szerint egy helyi leányvállalaton keresztül hirdették a piramist és próbáltak minél több helyi lakost befektetésre és regisztrációra bírni amiért cserébe a regisztrálók semmit sem érő OneCoin tokent és oktatási anyagot kaptak.

Az eset az utolsó nagyszabású akció a OneCoint ért büntetőakciók sorában. A OneCoin éveken keresztül zavartalanul működött és több milliárd dolláros befektetést gyűjtött mielőtt a pénzügyi felügyelőszervek – köztük a Magyar Nemzeti Bank is – figyelmeztetést adott ki rájuk vagy tiltotta be egyenesen. Ruja Ignatova testvérét, Konstantin Ignatovot márciusban kapcsolták le miután elfogták egy amerikai repülőtéren. A OneCoin társalapító a tárgyalására vár.

“A promóciós tokeneket OneCoinok bányászatára lehet használni,” olvasható a szingapúri rendőrség képviselőjének nyilatkozata a Business Times oldalán:

“Azok a résztvevők, akik egyben új résztvevőket szerveztek be egyaránt jogosultak voltak a multi-level marketing és piramis értékesítést tiltó törvény értelmében tiltott jutalékokra is.”

Szingapúr központi bankja még 2016-ban adott ki figyelmeztetést a OneCoinra mivel alapos volt a hatóság gyanúja, hogy az entitás félrevezette a helyi lakosságot.

Számos ország felügyeleti hatósága adott ki figyelmeztetést a sémára és mindenkit arra kérnek, tartsák magukat távol a szervezet ügynökeitől és képviselőitől.

Ruja Ignatova alapítót még tovább keresik a hatóságok.

A Te privát kulcsod, a Te kriptód! Tárold a digitális vagyonod hidegtárcán. Ingyenes házhozszállítás, több mint 100 támogatott kriptó.

-VM-

Citizen of the world. Ms. Brightside. YNWA.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.