Szlovákiában terjeszkedik a Te-Food

A magyar hátterű Te-Food blokklánc alapú élelmiszer nyomonkövetési megoldást kínáló vállalkozás Szlovákiában is megvetette a lábát miután új partnerségekről számolt be tegnap.

Az új partnerek között van a Labaš s.r.o., ami 800 üzletet és 30 szupermarketet üzemeltet “Fresh” és “Fresh Plus” néven, A RIVERBANK étterem a Marriott Grand Hotel River Park pozsonyi egységében, a Gašparík húsfeldolgozó és még több más szlovák élelmiszeripari vállalkozás.

A Te-Food által szervezett sajtókonferencián részt vettek a Szlovák Élelmiszerkamara és a Szlovák Állami Állat- és Élelmezési Igazgatóság vezetői is kijelentvén, hogy támogatják a blokklánc alapú nyomonkövethetőségi megoldást, mert segítségével hatékonyabban kiszűrhetőek és bevonhatóak a veszélyes élelmiszeripari termékek, illetve könnyebbé válik az országban az élelmiszerellenőrzés.

“Sok jó minőségű élelmiszeripari termékkel, az ágazat progresszív vezetőivel és a nyomon követhetőséget támogató élelmiszerügyi hatóságokkal közösen arra számítunk, hogy Szlovákia fontos piac lesz az európai élelmiszeripar átláthatóságának növelésében. A TE-FOOD sok mindent kínál a szlovák élelmiszeripar számára mind állami szinten, mind a magánszféra számára: széles körben alkalmazott, testre szabható és rugalmas blokklánc-alapú nyomonkövetési rendszer, kompetens végrehajtó partnerrel, ami felkészült a skálázható projektekre.” – írták tegnapi sajtóközleményükben.

A 2016-os alapítású Te-Food az egyik legnagyobb blokklánc alapú élelmiszer nyomonkövetési megoldás feltalálója, több mint 6000 céges ügyféllel és napi 400 000 tranzakcióval. Hasznossági tokenje, a TE-FOOD (TFD) 24 óra alatt 5%-ot erősödve 0.0047 dolláron kereskedik. Napi kereskedési volumene a CoinMarketCap adatai szerint mintegy 20 000 USD, legnagyobb piaca a KuCoin platform.

Kapcsolódó: