A szundi gomb nyomkodása helyett keress bitcoint azzal, hogy időben kelsz

Ki korán kel, aranyat lel, tartja a mondás. Nehéz ezt azonban megvalósítani amikor ma már minden ébresztő órán ott csábít a szundi gomb.

A Betternot.rest (a honlap nem elérhető | 2018.02.28 – A Szerk.) egy olyan új okos ébresztőóra applikáció amit a Syscoin okos szerződéseken alapuló platformja tervezett. Minden nap új kihívás elé állít, hogy javuljon a reggeli rutinod és nem mellesleg keress egy kis pénzt is a folyamat során.

Nehéz reggelek ellen

Nem mindenki tud reggel kipihenten, mosolygós arccal kikelni az ágyból. Sok embernek ez a nap első problémája amit valahogy meg kell oldania.

Lehet több ébresztő órát is hadrendbe állítani, hátha a sokadik csörgését már megunjuk és valóban felkelünk. Használhatunk különböző okos eszközöket. Létezik olyan applikáció ami a szívverésünket, míg egy másik a mozgásunkat elemzi és megpróbál a lehető legkíméletesebb alvás ciklusban ébreszteni. Van aki a madárcsicsergésre szeret kelni, más inkább valami jó hangos zenére, sőt az IoT világában akár a kávéfőzőnk is ébreszthet már.

A szundi gombot mégis mindenki úgy nyomkodja reggel, mintha az élete függne tőle – pedig valójában ez csak elódázza az igazi probléma megoldását, azaz hogy valahogy fel kell kelni. Ezt valljuk be mindenki érzi legbelül.

Ha a szundi gomb a választásod, veszítesz

A Netternot.rest visszatér az alapokhoz. Felkínálja a választás lehetőségét minden reggel: vagy felkelsz az első ébresztésre vagy inkább a szundi gomb mellett döntesz és búcsút intesz pár satoshitól.

A regisztrációkor minden felhasználónak el kell helyezni egy kevés bitcoint az applikáció számláján. Mielőtt az ember elmenne aludni, meg kell hozni a döntést, hogy másnap reggel hajlandó-e az első ébresztésre felkelni. Ha következő nap mégsem sikerült volna időben felkelni és a felhasználó a szundi gomb mellett dönt, a rendszer automatikusan elkülönít egy bizonyos összeget a számlán.

A Betternot.rest applikációjában nem elég csak rányomni egy OK gombra, hogy utána tovább aludhassunk. Az app érzékeli a telefon aktivitását és ebből dönti el, hogy valóban felkelt a felhasználó.

Minden hónap végén összegyűjtik azokat a satoshikat amiket azoktól a felhasználóktól rakott félre a rendszer, akik nem tudtak időben felkelni. Az összegyűjtött bitcoin 90% kiosztásra kerül azok között, akik az ébresztőóra első jelzésére felkeltek a hónap során. A maradék 10%-ot pedig az applikáció fejlesztésére és a blokklánc tranzakció díjakra fordítanak.

Blokklánc technológia áll a háttérben

Az ébresztőóra okos szerződések alapján működik. A decentralizált működési modell miatt teljesen automatikusan működik a digitális pénz összegyűjtésének folyamata. A blokklánc technológia segítségével pedig a tranzakciók akár milyen kis összegben teljesíthetőek.

A fejlesztő csapat dolgozik azon, hogy bitcoinon kívül a hagyományos devizákban is elérhető legyen az applikáció amire közösségi finanszírozásból keresnek további forrást.