Távozik a DigiByte alapítója a kriptoszféra tagjainak mohósága miatt

Jared Tate, a DigiByte (DGB) alapítója bejelentette, hogy átadja a cége napi szintű operatív irányítását, elmondása szerint “a kriptoiparban tapasztalható mohóság és burjánzó lopások miatt.”

Tate a bejelentését a Twitteren tette közzé május 15-én. Miután 8 évet töltött el a szektorban, így foglalta össze tapasztalatát az eddigi munkáiról.

“Az út során nagyon sok alázatos leckét tanultam meg. Ebből az első és legfontosabb, hogy a mohóság a kriptoszférában és az emberek életében az alapvető és legfőbb hajtóerő.

Tate kijelentette, hogy ő természetesen nem a DigiByte nevében beszél, amikor arról panaszkodik, hogy a kriptovaluta iparág eredeti értékei eltűntek a szektorból. Viszont az ő meglátása szerint “az emberek 90%-a csak arra törekszik, hogy kiszivattyúzza a pénzt a coinokból, ha az éppen a csúcson tartózkodik.

Tate hozzátette: “Ez a legfelsőbb erő. Én megértem. De azt kell látnom nap mint nap, hogy a technológiát kihasználja néhány nyerészkedő a többiek kárára, csak azért, hogy minél több pénzt tudjon kiszedni belőle. Szerinte a blokkláncot nem azért hozták létre, hogy valakik gyorsan nagy pénzeket kaszáljanak vele. Nem ez számít.

Tate

A piaci kapitalizáció alapján a DigiByte jelenleg a 34-ik helyet foglalja el a rangsorban, miután az értéke háromszorosára növekedett áprilisban. A projektet 2014-ben indították egy coin kibocsátással, és fokozatosan fejlesztették tovább önkéntes alapon mindenfajta központi autoritás felügyelete nélkül.

Hátba szúrók és fosztogatók

Tate búcsúbeszédében így folytatódott: “Nem tudom megszámolni még két kezemen sem azoknak az embereknek a számát, akik hátba szúrtak az elmúlt fél évtizedben. Nem beszélve azokról, akik kihasználtak engem vagy a DigiByte-ot csak azért, hogy pénzhez jussanak. Még a legközelebbi barátaim és bizalmasaim is átvertek. Így már elegem van.

A DigiByte eddigi vezető arca azt is elmesélte, hogy rengeteg olyan szervezettel találkozott, akiknek a DGB millió dollárokat hozott, akik csak kiszedték a pénzt, és soha nem járultak hozzá az ökoszisztéma működéséhez.

Igen, semmi sem kötelezte őket erre. De a munka gyümölcsének az állandó ellopása a többiek kárára semmilyen egyenletben nem hozható ki egyenlőségnek.

Ameddig nem történik valamilyen gyökeres változás a szektorban, addig Tate nem hajlandó foglalkozni ezzel a szépen fejlődő kriptovaluta iparággal.

Tate
Tate továbbáll, hogy újra építkezhessen

Tate hozzátette, hogy nem örökre hagyja ott a DigiByte-ot. A fő fókuszát most azonban egy kereskedelmi alkalmazás építésére helyezi át, ami a DigiByte blokkláncán működik majd. Tate bátorította a coin közösségének tagjait, hogy vegyék át a projekt irányítását, hozzátéve: “A decentralizált projektnek meg kell állni a saját lábán is. Nem hagyatkozhat a csak az alapító nézeteire.”

Érdemes azt is megjegyezni, hogy a DigiByte úgy érte el a 34-ik helyet a piaci kapitalizáció rangsorában, hogy a Binance nem listázta be a coint, ugyanis Jared Tate és a Binance vezér Changpeng Zhao (CZ) 2018-óta szócsatázik. Ez odáig fajult, hogy Tate állítása szerint CZ 300 ezer dollárt plusz a profit 3%-át követelte azért, hogy a DGB-t belistázza a Binance tőzsdén.

Csak nem a Tate által említett mohóság egyik jele egy olyan szervezettől, ami egy hónapja még 400 millió dollárt csengetett ki a CoinMarketCap-ért?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük