Taxizás bitcoinért: Olaszország legnagyobb taxi társasága mostantól bitcoint is elfogad

Olaszországban már elérhető a taxizás bitcoinért cserébe. A Cooperativa Radio Taxi 3570, a legnagyobb olasz taxitársaság bitcoint is elfogad mostantól fizetségképpen. A cég több, mint 3700 autóval rendelkezik Rómában, évente több mint 10 millió utazást bonyolítanak le.

BitBay - keress könnyen kriptovalutákat a BitBay referral programjával - akár 80% visszatérítés!

RadioTaxi 3570

Taxizás RómábanA RadioTaxi 3570 céget 1968 novemberében több mint 100 római taxis összefogásával alapították. A vállalkozás szerint ők nyújtják a legkedvezőbb áron a taxi szolgáltatásokat egész Európában. Az elosztóközpont naponta körülbelül 30000 hívást kap, amiből 7000 külföldi turistáktól jön.

A taxitársaság ISO 9001 szabvánnyal rendelkezik, az első olasz taxi vállalat amely megszerezte a szabványt. 2010 és 2012-ben ICT Innovációs díjat is kapott. Nem csoda, hogy az innovátor szemléletű taxisoknál a következő lépés a bitcoin elfogadása volt.

Bitcoin elfogadás

A fizetési opciók között bankkártya, ATM és Paypal mellett mostantól a bitcoin is megjelenik. A RadioTaxi weboldala szerint ezzel is szeretnék kifejezni az ügyfelek iránti elkötelezettségüket.

A bitcoinnal való fizetést az erre szakosodott Chainside startup teszi lehetővé. Szeptemberben kötött megállapodásuk alapján a Chainside digitális pénztárcát, számlázást és monitoring szolgáltatás nyújt az olasz taxisoknak.

Integrált taxis platformA Chainside fizetési felületét beleintegrálták a RadioTaxi foglaló programjába, az IT Taxi applikációba, amely okos telefonon és tabletet is elérhető. Az app-en keresztül tudnak az utasok fuvart foglalni úgy hogy már előre látják a tervezett útvonalat és a hozzá kapcsolódó díjkalkulációt. A bitcoinban fizető ügyfeleket a Chainside platformjára irányítják. Amint a fizetés hitelesítése megtörtént, az IT Taxi rendszerében visszaigazolják.

Az IT Taxi applikáció Rómán kivül már ötven további olasz városban működik, ahol ezentúl mind elérhető lesz a bitcoinnal fizetés is.

Taxizás bitcoinért Budapesten

Hasonló szolgáltatás már Magyarországon is létezik, mint ahogy erről egy korábbi Budapesti bitcoin elfogadóhelyekkel kapcsolatos cikkünkben már beszámoltunk. 2016. februárjától a Budapest Taxi fuvarozza bitcoinért az utasait. A taxitársaság aktuális bitcoin árfolyamán tudjuk rendezni az utazás költségét. Fizetni egy QR kód segítségével a CoinPay alkalmazáson keresztül lehet, ami után rendes számlát kap az ember.  A fizetés után a taxis forintban kapja meg a fuvardíjat. A bitcoinnal való fizetési szándékot viszont előre kell jelezni az erre kijelölt autókban.

HashFlare

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.