Taxizás bitcoinért: Olaszország legnagyobb taxi társasága mostantól bitcoint is elfogad

Olaszországban már elérhető a taxizás bitcoinért cserébe. A Cooperativa Radio Taxi 3570, a legnagyobb olasz taxitársaság bitcoint is elfogad mostantól fizetségképpen. A cég több, mint 3700 autóval rendelkezik Rómában, évente több mint 10 millió utazást bonyolítanak le.

RadioTaxi 3570

Taxizás RómábanA RadioTaxi 3570 céget 1968 novemberében több mint 100 római taxis összefogásával alapították. A vállalkozás szerint ők nyújtják a legkedvezőbb áron a taxi szolgáltatásokat egész Európában. Az elosztóközpont naponta körülbelül 30000 hívást kap, amiből 7000 külföldi turistáktól jön.

A taxitársaság ISO 9001 szabvánnyal rendelkezik, az első olasz taxi vállalat amely megszerezte a szabványt. 2010 és 2012-ben ICT Innovációs díjat is kapott. Nem csoda, hogy az innovátor szemléletű taxisoknál a következő lépés a bitcoin elfogadása volt.

Bitcoin elfogadás

A fizetési opciók között bankkártya, ATM és Paypal mellett mostantól a bitcoin is megjelenik. A RadioTaxi weboldala szerint ezzel is szeretnék kifejezni az ügyfelek iránti elkötelezettségüket.

A bitcoinnal való fizetést az erre szakosodott Chainside startup teszi lehetővé. Szeptemberben kötött megállapodásuk alapján a Chainside digitális pénztárcát, számlázást és monitoring szolgáltatás nyújt az olasz taxisoknak.

Integrált taxis platformA Chainside fizetési felületét beleintegrálták a RadioTaxi foglaló programjába, az IT Taxi applikációba, amely okos telefonon és tabletet is elérhető. Az app-en keresztül tudnak az utasok fuvart foglalni úgy hogy már előre látják a tervezett útvonalat és a hozzá kapcsolódó díjkalkulációt. A bitcoinban fizető ügyfeleket a Chainside platformjára irányítják. Amint a fizetés hitelesítése megtörtént, az IT Taxi rendszerében visszaigazolják.

Az IT Taxi applikáció Rómán kivül már ötven további olasz városban működik, ahol ezentúl mind elérhető lesz a bitcoinnal fizetés is.

Taxizás bitcoinért Budapesten

Hasonló szolgáltatás már Magyarországon is létezik, mint ahogy erről egy korábbi Budapesti bitcoin elfogadóhelyekkel kapcsolatos cikkünkben már beszámoltunk. 2016. februárjától a Budapest Taxi fuvarozza bitcoinért az utasait. A taxitársaság aktuális bitcoin árfolyamán tudjuk rendezni az utazás költségét. Fizetni egy QR kód segítségével a CoinPay alkalmazáson keresztül lehet, ami után rendes számlát kap az ember.  A fizetés után a taxis forintban kapja meg a fuvardíjat. A bitcoinnal való fizetési szándékot viszont előre kell jelezni az erre kijelölt autókban.

HashFlare


🤬 Cenzúramentes eszmecsere: https://www.facebook.com/bitcoinbazis/
📰 Értesülj azonnal a friss hírekről: https://t.me/bitconbazishirek
🦅 Csipogj ránk itt is: https://twitter.com/BitcoinBazis
🔰 Kezdőknek: https://www.bitcoinbazis.hu/utmutato/

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.