A Telegram blokklánca kompatibilis lesz az Ethereummal

A fejlesztő tech startup szerint a Telegram blokklánca kompatibilis lesz az Ethereum hálózatával.

A Telegram blokklánc hálózata, a Telegram Open Network (TON) vasárnap teszi nyilvánossa a kódot, melyen keresztül az első felhasználók tesztelhetik majd a szolgáltatást, mielőtt az éles mainnet elindul október 31-én.

A TON Labs, mely a Telegram token értékesítése mögötti fejlesztésért felel, számos eszközt fejlesztett az új hálózat számára. Alexander Filatov, a TON Labs igazgatója elmondta, hogy többek között készítettek egy olyan fordító programot mely az Ethereum hálózatán futó decentralizált applikációkat elérhetővé teszi majd a Telegram blokkláncán is.

“Ez volt valószínűleg a legbonyolultabb dolog, amit fejlesztettünk. A program segítségével az egész Ethereum közösség könnyedén csatlakozhat a TON hálózatához.”

A fordító programot már július óta teszteli és csapat és a Telegram blokklánca lesz az első projekt ahol használni fogják élesben.

A Telegram blokklánca várhatóan október 31-én indul. A dátum ez esetben kőbe van vésve, mert a felhasználói szerződés értelmében, ha nem indul el a hálózat a megadott dátumig, akkor a Telegramnak vissza kell fizetnie a finanszírozásra gyűjtött összeget.  Ez azonban nem is kis összeg, összesen 1.7 milliárd dollár értékben kaptak ugyanis forrást a projekt megvalósítására az ICO-ból és több kockázati befektető pénztárcájából.

A 6 éves üzenetküldő szolgáltatásnak ma már több, mint 200 millió felhasználója van. A GRAM coin bevezetésével tehát jelentősen nőhet a napi szintű kriptopénz használat majd a jövőben.