A Telegram személyi azonosítót vezet be a kriptopénz iparág megkönnyítésére

A blokklánc iparág kedvelt titkosított üzenetküldő applikációja, a Telegram személyi azonosítót fejlesztettet.

A Telegram személyi azonosító

Telegram személyi azonosítóA Telegram blogján tette közzé a saját személyi azonosító fejlesztésének hírét a héten.

A személyi azonosításra alkalmas eszköz Telegram útlevél név alatt fut majd. Az azonosító titkosított formában tartalmazza a felhasználó személyi adatait, melyet így biztonságosan meg tud osztani egy harmadik féllel. A Telegram célja a fejlesztéssel, hogy megkönnyítse a kripto pénzügyeket és az ICO-k lebonyolítását.

A bejegyzés szerint jelenleg a Telegram felhőben van minden felhasználói adat tárolva, melyről a jövőben majd áttértnek egy decentralizált felhő adatbázisra.

Az új azonosító eszközt az ePayments rendszerrel integrálták, mely digitális fizetéseket bonyolít le. Az elektronikus fizetéshez kapcsolódó regisztráció és azonosítás lesz az első szolgáltatás, mely együttműködik a Telegram útlevéllel.

Az együttműködésre a ePayments is reagált, örömmel jelentve a felhasználóinak, hogy mostantól az azonosítás pár kattintással elérhető lesz majd. A 2011-ben alakult ePayments több, mint 500 ezer felhasználót szolgál ki naponta elérhetővé téve az elektronikus átutalásokat a hagyományos devizák mellett számos kriptopénzben is.

Személyi azonosítás egy kattintással

A Pavel Durov által vezettet Telegramnál jelentős mértékű a kriptopénzzel foglalkozó felhasználók száma. A token értékesítések kedvelt csatornájaként nagy népszerűségnek örvend a szektorban az üzenetküldő szolgáltatás.

A Telegram oldalán már van egy demo, ahol a felhasználók láthatják, hogyan fog működni a személyi azonosítás a valóságban. Az azonosítási lehetőségek között szerepel az útlevél, a jogosítvány, a közüzemi számlák és a banki kivonatok opció is. Sőt, akár egy szelfivel is azonosíthatják majd magukat a felhasználók. Ezek az azonosítási módok mind megfelelnek annak, amit egy kriptopénz váltónál vagy egy ICO esetében a felhasználóknak meg kell adniuk.

A token kibocsátások során és akár a különböző online kriptopénz szolgáltatók számára ez jelentős költség megtakarító tényező lehet, amennyiben sikerül a Telegram útlevél tulajdonosokat automatikusan átengedni az azonosítási folyamaton. Persze a biztonság kérdése minden felhasználóban felmerülhet, hiszen jelentős mértékű szenzitív adat kezeléséről van ez esetben szó. De egy olyan cég, mely megoldotta, hogy az orosz hatósági felszólítás ellenére sem adott ki felhasználói adatokat, feltehetően ezt is kezelni tudja majd.

A Telegram személyi azonosító bevezetése egyértelmű jelzés a kriptoközösség felé, hogy a cég a kriptopénzek mellett teszi le a voksát, melyhez a következő lépés lehet a korábban már megszellőztetett terv a saját token kibocsátásról.

Kövess minket a Facebookon és Instagrammon.

Van egy sztorid? Oszd meg velünk és megírjuk!

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.