Teniszcsillag Caroline Wozniacki csatlakozik a kriptovilághoz, saját tokennel jön ki

Caroline Wozniacki a GCOX platformon fog saját tokent kibocsátani. Korábban Michael Owen volt ex-válogatott és Jason Derulo énekes is együttműködött a szingapúri Global Crypto Currency (GCOX) token kibocsátó platformmal.

A GCOX úgy hirdeti magát mint az első blokklánc platform, mely celebeknek adja meg a lehetőséget, hogy tokenizálják a hírnevüket és a népszerűségüket. A startup segítségével a celebek saját tokent bocsáthatnak ki amit a rajongók megvásárolva exkluzív tartalmat kaphatnak. A GCOX a tranzakciós díjakon keresztül kíván pénzt termelni.

Caroline Wozniacki, korábbi első helyezett női egyéni teniszben a legújabb sztár, ki kapitalizálni akarja hírnevét a blokklánc segítségével, de nem az egyetlen. Korábban az év során az énekes Jason Derulo és a korábbi futballsztár Michael Owen működött együtt a GCOX platformmal a tokenjeik kibocsátása érdekében. Mi több, az ex-boxer fülöp-szigeteki Manny Pacquiao szintén tokenizálta a hírnevét már a GCOX platformmal.

“Az hogy én lehetek az első atléta, akinek saját tokenje van, az valami igen menő dolog…Szeretném még azelőtt elterjeszteni, hogy mások is elkezdik,” mondta Wozniacki a Reuters hírügynökségnek egy szingapúri interjú alkalmából.

Fals ICO hirdetése?

A GCOX tervei szerint az első tokenjei a következő negyedévben debütálnak és hirdetési felületek vásárlására és adományként kerülnek felhasználásra. A tokenek olyan szervezetekhez kerülnek, melyeket a teniszező kiválaszt. Emellett a tokenek tulajdonosai közelebb kerülhetnek a kedvenc sztárjukhoz, egy eddig nem látott és egyedi módon, áll a közleményben.

A Reuters a GCOX CEO-ját, Jeffrey Lint idézve ezt írta: “ha minden jól megy, 2019 első negyedévében jön az első token, lehet hogy Michael-é lesz, lehet hogy Manny-é, még nem vagyok biztos benne.”

Az ICO csapatok és néha csalók is igyekeznek meglovagolni az élsportok jelentette überhájpolt piacokban rejlő lehetőségeket és a trend már kezd annyira elharapózni, hogy az amerikai részvény és értékpapír felügyelet (SEC) egy külön jelentésben figyelmezteti a sportolókat és sztárokat, hogy osszák meg a token hirdetésekért kapott apanázsuk méretét, minőségét, természetét és státuszát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük