Új csúcsokat döntöget az AVAX token a sikeres tőkebevonás után

Az AVAX token árfolyama elérte mindenidők legmagasabb értékét, miután az Avalanche blokkláncnak sikerült 230 millió dollárnyi befektetést bevonni két kriptobefektetési társaság, a Polychain és Three Arrows Capital irányításával.

Nagyon fut most az AVAX token, soha ilyen nagy érdeklődés még nem volt iránta. A cikk írásakor a tokennel 60 dollár felett kereskednek. Ha a bő 2 hónapos időhorizontot nézzük, akkor július 20. óta a token árfolyama 650%-ot nőtt. Ekkor az ára még csak 9 dollár volt,  A mostani árfolyam kiugrást egyértelműen az a pozitív hír okozza, hogy az Avalanche júniusban sikeresen vont be új befektetői tőkét. A hír viszont csak most került nyilvánosságra.
A befektetők között találunk angyalbefektetőket, családi cégeket, kriptotőkét, ideértve a Dragonfly, CMS Holdings, Collab+Currency és Lvna Capital befektetési társaságokat is.

A megjelent blogposzt szerint “az Avalanche csapata a bevont tőkéből a DeFi szegmens nagyvállalati alkalmazások, és egyéb új termékek további növekedését szeretnék finanszírozni a publikus blokkláncon.” Az Avalanche emellett más harmadik feles projekteket is támogat majd token vásárlásokkal, befektetésekkel vagy technológiai támogatással.

AVAX token

Egyre nagyobb szeletet hasít ki az Avalanche a DeFi szegmensből

Az AVAX token árfolyama egy hét alatt 65%-ot emelkedett, és ezzel megelőzte a top20 versenytársát a piacon. Az Avalanche a Solana blokklánchoz hasonlóan egy alternatív blokkláncként prezentálja magát, amely nagyon nagy tranzakció feldolgozási sebességgel és alacsony gas díjakkal dolgozik. Ezzel a PoW mechanizmusra épülő Ethereuomot próbálja megszorítani.

Az Ethereumhoz hasonlóan ez az ökoszisztéma is támogatja az okosszerződéseket, a stakinget, a hozamvadászatot, és a felhasználók még dApp-okat is tudnak futtatni a blokkláncon alacsony díjak mellett. Több mint 270 projekt költözött már a platformra. Ezzel az Avalanche az egyik leggyorsabb organikus növekedését tudhatja maga mögött a szektorban. Ma már a blokkláncon fut a Tether, SushiSwap és a Chainlink is.

Szintén friss hír a társaság háza tájáról, hogy augusztus végén az OpenOcean is integrálódott az Avalanche platformhoz. Az integráció célja, hogy az OpenOcean, egy Defi és Cefi aggregátorként működő platform tovább növelje a likviditását.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük