Tépik a Fiverr részvényt, érdemes még venni?

A Fiverr International Ltd. (FVRR) részvényei nehéz időszakon mennek keresztül, mivel az elmúlt, közel két hónap során gyakorlatilag folyamatosan csökkent a népszerű állásközvetítő platform részvényeinek értéke.

Február másodikán a FVRR részvények árfolyama elérte idei csúcsát, a 47.66 dollárt. Ezek után viszont lejtmenetbe kapcsolt a FVRR, és több mint 25%-ot veszített értékéből.

Írásunkban megvizsgáljuk, hogy milyen hatások játszhatnak szerepet a Fiverr jövőbeni árának változásában, illetve megnézzük, hogy mire számíthatnak a befektetők a FVRR várható értékével kapcsolatban.

Ezek mellett pedig bemutatunk egy izgalmas alternatívát, a DeeLance-t, ami könnyen lehet, hogy alacsony árainak és az innovatív platformjának köszönhetően rövid időn belül maga mögé fogja utasítani a Fiverrt.

Ha érdekel a Fiverr jövője, vagy csak egy új befektetéssel bővítenéd a portfóliódat, tarts velünk!

Fiverr árfolyam előrejelzés és technikai elemzés

A Fiverr 2023 első negyedévére vonatkozó eredményei hamarosan, május 11-én a nyilvánosság számára is elérhetővé fognak válni.

Az adatok publikálásával egy időben pedig a Fiverr vezetése sajtótájékoztatót fog tartani reggel 8:30-kor (EST). Ekkor kiderül, hogy a cég miként értékeli eddigi teljesítményét, illetve milyen változtatásokat terveznek a következő negyedéves periódus során.

A Fiverr teljesítményéről biztosat csak a negyedéves jelentés publikálása után fogunk tudni, azonban a cég részvényeinek technikai elemzésével átfogó képet alkothatunk arról, hogy mire lehet majd számítani május 11 után.

EMA: szűkülő árfolyamsáv

A 20 napos EMA (mozgóátlag indikátor) értéke jelenleg 35.43, míg az 50 napos EMA 35.67, továbbá a 100 napos EMA 35.81 dolláron áll.

Ezek az adatok elsősorban azt jelzik, hogy a Fiverr részvényei az előző 100 nap során egy rendkívül szűk árfolyamsávban mozogtak.

Fiverr reszveny arfolyam
Képforrás: TradingView

A Fiverr értéke azonban az előző napokban kimozdult ebből a sávból, és jelenleg a 33.83 dolláros árszinten áll, miután 24 óra alatt közel 6%-ot vesztett értékéből.

A most látható változások alapján arra lehet következtetni, hogy a Fiverr részvényeinek értékére további nehézségek várnak.

Az RSI értéke 50 alatt: fogyóban a bikafutam lendülete

Az RSI (relatív erősségi index) azt mutatja, hogy egy részvény értéke milyen gyorsan és mekkora mértékben változott.

Cikkünk írásának idején a Fiverr részvényei kifejezetten volatilisek, ennek köszönhetően pedig az RSI érték 40 alá esett.

Általánosságban elmondható, hogy amennyiben az RSI értéke 50 alá kerül, abban az esetben az elmúlt időszak ármozgása inkább negatív volt, míg ellenkező esetben árfolyamerősödésről beszélünk.

A jelenlegi 38-as RSI érték alapján arra lehet következtetni, hogy a Fiverr részvényeitől a befektetők egy része szabadulna.

MACD érték: megfordulóban az eddigi trend?

Az MACD (mozgóátlag konvergencia divergencia) indikátor bepillantást enged egy részvény várható negatív vagy pozitív árfolyamváltozásába. Amennyiben az MACD értéke alacsony, az alacsony befektetői aktivitást jelez, továbbá amennyiben az értéke 0 alá esik, az egy medvepiacot vetít előre.

Az elmúlt hónapok során tapasztalt alacsony érték (0.5 és -0.5 között) alapján arra lehet következtetni, hogy a korábbi bikafutam teljes mértékben kifulladt. Ezen túl a napokban az MACD értéke negatív régióba ért, ami további rossz hír az árfolyamra nézve.

Ezek a legfontosabb értékek, amiket figyelned kell

Jelenleg a Fiverr árfolyama 33.83 dolláron áll, miután 5.42%-ot vesztett értékéből az elmúlt 24 óra során. A most látható eladási hullám és az MACD, illetve az RSI indikátorok értéke korrelál egymással.

A FVRR árfolyamánál a legnagyobb ellenállás 36.76 és 37 dollár között látható. Abban az esetben, ha ezt áttöri az árfolyam, minden bizonnyal egészen a 40 dolláros árszintig várható majd erősödés.

Ellenkező esetben a legerősebb támaszt 32.9 és 33.24 dollárnál láthatjuk.

Amint az látható, a Fiverr befektetői további volatilitásra számíthatnak, ráadásul legjobb esetben is a részvények 10, maximum 15%-ot erősödhetnek. Ezzel szemben a DeeLance befektetői ennek a profitnak a sokszorosát érhetik el, ráadásul alacsonyabb kockázat mellett.

DeeLance: Decentralizált platform szabadúszóknak

Amíg a Fiverr árfolyama egyre inkább egy negatív spirálba kerül, addig a DeeLance előértékesítése sikert sikerre halmoz.

Alig pár hét alatt a DeeLance előértékesítése már 475 000 dollárt gyűjtött, és a jelek szerint ez a trend csak gyorsulni fog.

Az előző évek során a távmunka és a szabadúszó munkavállalók száma rohamosan növekedett. Ennek az elsődleges oka az, hogy a koronavírus járvány rámutatott arra, hogy a munkavállaló és munkaadó egyaránt profitálhat a távmunkából.

Míg egyik jelentősen csökkentheti kiadásait azzal, hogy nem kell egy irodát fenntartani, addig a másiknak nem szükséges az utazással rengeteg időt elvesztegetnie.

Szintén a trend erősödése mellett szóló érv, hogy a munkaadók így egy globális munkaerőpiacról válogathatnak. Más szóval sokkal egyszerűbben kerülhetnek kapcsolatba olyan munkavállalókkal, akikkel amúgy földrajzi okok miatt nem tudnának.

miert deelance

Az alkalmi munkák szektorának összértéke 2023-ban meghaladta a 450 milliárd dollárt, a szabadúszó szektor mérete pedig 2028-ra várhatóan el fogja érni a 12 milliárd dollárt. Ebben a környezetben pedig a legtöbb cég minden bizonnyal egyre nagyobb számban fog szabadúszókat alkalmazni.

Amerikától kezdve Indián át egészen Pakisztánig egyre többen kezdenek hivatásszerűen is szabadúszóként dolgozni. Ennek a folyamatnak pedig a legnagyobb nyertese kétségtelenül a DeeLance lesz.

Nézd meg a DeeLance-t

DeeLance: A szabadúszók Web3-as úttörője

A DeeLance egy következő generációs decentralizált munkaközvetítő platform, mely a blokklánc-technológia segítségével lehetővé teszi a gördülékeny, gyors és megbízható tranzakciókat.

A platformon keresztül a felhasználók egyszerűen válogathatnak majd számtalan munka közül, a munkaadók másodpercek alatt tehetnek közzé álláshirdetést és lehetőség lesz meetingeket tartani a DeeLance metaverzumában.

Ami azonban még talán ezeknél is fontosabb, a DeeLance rendszerében minden munka NFT formájában fog létezni. Ez azt jelenti, hogy a szerződő felek miután megállapodtak a munka részleteiről, létrehoznak egy NFT-t, ami az elvégzendő munka tulajdonjogát reprezentálja.

Az NFT egészen addig a szabadúszó birtokában lesz, amíg a megrendelő el nem fogadja a munkát. Ekkor az NFT tulajdonosa megváltozik, egyúttal a szabadúszó hozzájut a fizetéséhez.

A DeeLance rendszerében pedig a fizetésekhez a konkurenciához képest sokkal gyorsabban, gyakorlatilag másodpercek alatt hozzá lehet majd férni.

Miután ugyanis a két fél megállapodott, a megrendelő a munka árát letétbe helyezi egy kriptotárcán. Ezt követően, amint a rendszer érzékeli az NFT tulajdonjogában bekövetkezett változást, automatikusan utalja a szabadúszó számára a fizetését.

Köszönhetően a blokklánc-technológiának, ez az utalás másodpercek alatt végbe fog menni, vagyis nem lesz szükség akár heteket is várni a fizetésre.

Végezetül a DeeLance jelentősen alacsonyabb árak mellett lesz képes magasabb színvonalú szolgáltatást nyújtani, mint a konkurencia. Míg egy munkánál a szabadúszó a bérének 10, a megrendelő pedig 2%-át köteles kifizetni, addig a Fiverren mindkét félnek 20-20% díj kerül levonásra.

Amennyiben felkeltette az érdeklődésedet a DeeLance, jelenleg az előértékesítés második szakaszához tudsz csatlakozni.

Ne maradj le DeeLance-ről, ismerd meg még ma!

Nézd meg a DeeLance-t

Ez is érdekelhet:

**Figyelem! Fenti írásunk egy vendégtartalom, és nem minősül befektetési tanácsnak. A BitcoinBázis szerkesztősége nem vállal felelősséget a leírtakért és fokozott óvatosságra inti minden Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token, kriptokaszinó, metaverse, DeFi, play-to-earn és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése maximálisan javasolt. Kereskedj és játssz felelősségteljesen.**

Kedves Olvasó! Érdekes chartok, hasznos mémek, vicces befektetési ötletek, vagy fordítva? A BitcoinBázis Telegram-csatornáját a cikkmegosztáson túl egyedi tartalmakkal is bővítjük. Gyere, nézz be te is! Minden poszt alatt lehet kommentálni, kérdezni, panaszkodni, kritizálni. A csatorna címe: http://t.me/bitconbazishirek