A Tether rekordot döntő 4,52 milliárd dolláros első negyedéves nyereségről számolt be

Tagadhatatlan, hogy a digitális eszközök ágazata idén masszívan jelen volt a mainstream pénzügyi szektorban zajló diskurzusokban. A Spot Bitcoin ETF-k januári jóváhagyása közepette a kriptopiac adoptációja hatalmasat nőtt. Ez pedig a piac néhány szereplője számára hatalmas sikereket hozott. Ezek egyike volt a Tether, amely rekordot jelentő 4,52 milliárd dolláros nyereségről számolt be 2024 első negyedévében.

A Tether most hozta nyilvánosságra első negyedéves jelentését, amely szerint 2024. első negyedévében rekordot döntő, 4,52 milliárd dolláros nettó nyereséget értek el. Sőt, a cég első negyedéves jelentése az eddigi legmagasabb saját treasury birtoklási arányát is mutatja, a csoport saját tőke elérte a 11,37 milliárd dollárt.

A Tether Holdings Limited jelentéséből kiderült az is, hogy a cég hatalmas sikerrel kezdte az évet. A közlemény továbbá megjegyezte, hogy az 1 milliárd dolláros fő hozzájárulást azok adták, akiket a stabilcoin kibocsátásával és a vonatkozó visszaforgatások kezelésével bíztak meg.

Tether jelentés

A cég által nyilvánosságra hozott sajtóközlemény szerint a nyereség másik része pedig az amerikai Treasury állományokból származott. Emellett a fennmaradó nyereség a „Bitcoin- és aranypozíciók piaci árfolyamnyereségének” volt köszönhető. Továbbá megjegyezték, hogy ezek az amerikai kincstárjegyek most már meghaladják a 90 milliárd dollárt.

Az átláthatóság növelése érdekében 11,37 milliárd dollár nettó saját tőkét tettek közzé 2024. március 31-én. Emellett a közlemény megjegyezte, hogy ez jelentős növekedésnek számít a 2023. decemberi 7,01 milliárd dolláros rögzített értékhez képest.

Tether nyereség

A jelentésben kiemelték a tartalékok 1 milliárd dolláros növelését is, hogy jobban támogassák a tits stabilcoin ajánlatokat. Valójában ezek a tartalékok most már közel 6,3 milliárd dollárt tesznek ki a jelentés szerint.