A Tezos (XTZ) szembe megy a piacokkal: 1 dollár a láthatáron

Miközben a likvid vezető kriptovaluták csúsznak lefelé, a Tezos (XTZ) tovább ralizik. A traderek egyenlőre nem látják a kiváltó okokat.

A mai napon szembemegy a piacokkal a Tezos (XTZ) és lassan stabilan visszanyeri azt az árfolyamát, amiért a befektetők megvásárolták a tokenjét az ICO során. Helyi idő szerint 15:30-kor az XTZ 0.78 centen kereskedett a CoinGecko árindexe alapján, ez több mint 15%-os erősödést jelent. Csütörtökön az árfolyam megütötte a 0.82 dollárt is, majd lassan elkezdett veszteni az értékéből mielőtt újra emelkedésnek indult a kereskedési volumen.

XTZUSD 4 órás chart, Kraken | TradingView

Az egyhetes XTZ nyereség a dollárral szemben szemet gyönyörködtető, több mint 75%. A furcsaság viszont, hogy nincs egyetlen hír se, mely alátámasztaná az erősödést, miközben magas kereskedési aktivitás jellemi a Kraken kriptotőzsdén. Ugyan kezdenek a kifulladás jelei mutatkozni, de a heti teljesítmény alapján még benne van az 1 dolláros árszint a következő hét elejéig.

Az XTZ ICO tokenárfolyama 0.33 és 0.45 dollár volt a bónuszoktól függően (ICO-ja során rekordösszeget, 200 millió dollárt szedett össze a csapatuk). A projekt korábban jóval magasabb célárfolyamokat határozott meg az évre, de a mainnet indulás késlekedése és az alacsony kereskedési likviditás miatt a XTZ folyamatosan vesztett az értékéből. Legalábbis eddig.

Az egyik legaggasztóbb probléma a Tezos ökoszisztémájával továbbra is a bűn alacsony tranzakciószám. A hálózat működik, megvoltak az első blokklánc alapú szavazások, de a valóvilági használat és a dappok megjelenése még várat magára. Az EOS vagy Tron hálózataival összehasonlítva a pár ezer napi Tezos tranzakció csepp a tengerben.

Az összpiaci kereskedési likviditás 11 millió dollár (2.9 Mrd Ft). Az egyik ok lehet a megnövekedett keresletre, hogy az USD pár értéke jóval elmarad a szatosiban (XTZ/BTC) pártól, ami ideális célponttá teszi az arbitrázs ügyletekre. A bitcoin páron az erősödés a dollárpárral szemben is szembeötlőbb és a hó eleje 10 000 szatosi szintről közel a duplájára emelkedett.

XTZ/BTC Bitfinex | TradingView

Az XTZ/ETH páron még ennél is nagyobb az anomália, ott egyes tőzsdéken dollárra átszámítva már 0.93 USD-t is érhet a Tezos.

Kövess minket Facebookon és Instagramon is. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük